Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Odvážny krok ženy jej zmenil život: Zahodila toaletný papier a prednosť dala bidetu!

Mnohým ľuďom pritom práve toaletný papier spôsobuje vážne zdravotné ťažkosti.
Mnohým ľuďom pritom práve toaletný papier spôsobuje vážne zdravotné ťažkosti. (Zdroj: thinkstock.com)

Podľa štatistiky Američania ročne spotrebujú 7,5 miliardy roliek toaletného papiera ročne! Každý deň kvôli toaletnému papieru vyrúbu 20 000 stromov. Mnohým ľuďom pritom práve toaletný papier spôsobuje vážne zdravotné ťažkosti. Najvyšší čas zamyslieť sa nad vhodnejším spôsobom návštevy toalety.


Zamysleli ste sa niekedy nad tým, koľko papiera každý deň splachujeme? Štatistiky sú také alarmujúce, že ekológovia sa snažia neustále vymýšľať spôsoby, ako pri návšteve toalety šetriť čo najviac životné prostredie. A nielen to! Toaletný papier nám často spôsobuje množstvo chronických zdravotných problémov, a práve preto čoraz viac ekopriaznivcov, ale aj lekárov, vyzýva ľudí používať namiesto toaletného papiera zariadenie, ktoré vzniklo na konci 17. storočia vo Francúzsku – bidet.

Ekologickejšia toaleta

Bidet je toaletné zariadenie, v ktorom si človek po použití toalety môže umyť vonkajšie genitálie. Slúži pre dámy aj pánov a kým v niektorých krajinách je bežnou súčasťou domácností, u nás používanie bidetu nie je také rozšírené, hoci už aj na Slovensku má svojich priaznivcov. Podľa odborníkov je však práve bidet symbolom zelenšej budúcnosti.

Množstvo výhod

Mnohí považujú bidet len za módny výstrelok, no opak je pravdou. Bidet má nespočetné množstvo výhod, tak napríklad:


Bežná vec, s ktorou majú mnohí skúsenosti: Prečo vás hnev donúti siahnuť po jedle!


1. Je hygienickejší. Je nesporné, že používanie bidetu po toalete je oveľa hygienickejšie než používanie toaletného papiera. Po použití toaletného papiera môžu ostávajú na koži nečistoty a baktérie, ktoré nám môžu spôsobiť infekcie. Na rozdiel od toaletného papiera pri používaní bidetu nedráždime jemnú pokožku intímnych partií. Niektorým ľuďom môže toaletný papier, najmä ten farbený a parfumovaný, spôsobovať dokonca vážne zdravotné problémy, napríklad alergie, zápaly močových ciest, plesňové infekcie a u žien dokonca rakovinu krčka maternice. Bidet sa odporúča používať najmä ľuďom s hemoroidmi, chronickými zápalmi močových ciest a mimoriadne vhodný je aj pre tehotné ženy.

2. Je šetrnejší k životnému prostrediu. Najmä ekologickí nadšenci zdôrazňujú, že bidet šetrí prírodu. Niektorí odporcovia nesúhlasia, keďže pri bidete spotrebujete pri každom použití vodu, tú však používame aj pri splachovaní. Podľa odborníkov pri splachovaní toalety sa vzhľadom na použitie toaletného papiera spotrebuje dvakrát toľko vody, ako pri použití bidetu.

3. Ušetríme. Kúpenie bidetu je jednorazová záležitosť, ktorej investícia sa nám vráti už po pár mesiacoch, aj preto si stále viac priaznivcov si do svojej domácnosti necháva namontovať toto dômyselné, a pritom viac ako tri storočia staré zariadenie, ktoré je podľa mnohých odpoveďou na ekologickejšie bývanie.

Čítajte tiež: Pred smrťou ju zachránil bežný symptóm, ktorý často ignorujeme: Počúvajte svoje telo!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9