Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Je bielenie zubov bez odborníka bezpečné? Žena si skúšala vyčariť krásny úsmev do piatich dní!

Vyskúšali ste už bielenie zubov? Dôverovali by ste domácim receptom alebo by ste radšej zašli k zubárovi? Zobraziť galériu (2)
Vyskúšali ste už bielenie zubov? Dôverovali by ste domácim receptom alebo by ste radšej zašli k zubárovi? (Zdroj: Thinkstock.com)

Miesto investovania peňazí do drahého bielenia zubov u špecialistu sa mladá žena rozhodla vyskúšať bielenie v domácom prostredí. Počas pracovného týždňa vyskúšala jednoduchý recept na vybielenie úsmevu. Ako to dopadlo a aké mala pocity?

Emily Mcclureová vyskúšala jeden z receptov, o ktorom sa vo veľkom písalo v internetových médiách. Neočakávala zázračné výsledky, skôr ju zaujímalo, aký a či vôbec nejaký efekt dosiahne a či je vôbec bielenie zubov bez dozoru zubného experta možné a bezpečné

Recept bol jednoduchý na prípravu: bolo potrebné zmiešať čajovú lyžičku peroxidu vodíka s čajovou lyžičkou sódy bikarbóny. Spočiatku bola skeptická, najmä čo sa týka hydroxidu, no po malom prieskume zistila, že sa nemá čoho báť a smelo sa pustila do experimentu.

Ako vyzerali jednotlivé dni? 

Prvý deň – Emily zmiešala obe ingrediencie. Pasta na prvý pohľad nevyzerala lákavo. Prvé bielenie trvalo tridsať sekúnd. Nechcela to preháňať, najmä kvôli citlivosti. Nepociťovala žiadnu bolesť ani nepríjemný pocit, ktorý by indikoval, že zuby reagujú na experiment. Posilnená týmto účinkom vyhlásila prvý deň za úspešný. Aspoň po psychickej stránke.

Druhý deň – Mladá žena si vyrobila patu aj na druhý deň. Efekt bol rovnaký ako deň predtým, žiadna zmena. Pociťovala len menšiu citlivosť pri bežnom jedení či pití nápojov. Aspoň nejaký dôkaz, že sa s jej zubami niečo deje.

Tretí deň - Vizuálny efekt sa dostavil! Zuby sa zdali Emily čistejšie a o niečo belšie. 

Štvrtý deň - Menší zázrak nastal až na štvrtý deň. Mix peroxidu a sódy sa prejavil v celej sile a začal účinkovať tak, ako sa deklarovalo v jeho popise. Emily začala veriť, že domáce bielenie by mohlo byť rovnako účinné ako u zubára!

Vľavo - deň prvý, vpravo - piaty deň. (Foto: screenshot Bustle.com)
Zobraziť galériu (2)
Vľavo - deň prvý, vpravo - piaty deň. (Foto: screenshot Bustle.com)  (Zdroj: bustle.com)

Piaty deň - Ešte väčšie nadšenie! Zuby mali viditeľne belšiu farbu, čo si všimlo už aj okolie. Mladá žena jednoznačne odporúča tento recept všetkým, ktorí chcú mať krásny úsmev.

„Môže to byť perfektný spôsob ako si dočasne vybieliť zuby pred nejakou väčšou udalosťou. Nemyslím si však, že by to vybielilo zuby nastálo,“ vyjadrila svoje pocity Emily. 

Mladá žena však týmto nechce ostatných odradiť od návštevy zubára. Emily chodieva pravidelne na preventívne prehliadky a vždy keď má nejaký problém so zubným chrupom, nevynechá návštevu odborníka. Aj po skončení tohto experimentu zašla pre istotu za svojim zubárom, predsa len, obe použité ingrediencie môžu byť agresívne a tým, ktorí majú veľmi citlivé zuby, by mohli skôr uškodiť..Preto radí, aby ste pri nanášaní pasty príliš netlačili na zuby a len jemne ich očistili. 

Čítajte tiež: Čo sa s nami deje, keď sme zaľúbení? Láska ako zabijak rakoviny i chrípky!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9