Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Kola na vlasy namiesto šampónu? Neskutočné, ako dopadli ženy v experimente s korunou krásy!

Ste za metódu no poo alebo radšej vsadíte na overenú klasiku? Zobraziť galériu (3)
Ste za metódu no poo alebo radšej vsadíte na overenú klasiku? (Zdroj: Thinkstock.com)

V honbe za krásnou hrivou sú ženy schopné spraviť čokoľvek. Nielen zmeniť farbu, strih, či podstúpiť najnovšie trendy. Slávna modelka Suki Waterhouseová svojím vyjadrením inšpirovala dve dámy, ktoré podstúpili neuveriteľnú vlasovú kúru.

Slávna modelka spravila niečo, na čím ostáva rozum stáť.. Občas si svoje vlasy umyla obľúbenou tmavou sladkou limonádou, ktorá jej údajne dodala objem! Žiadne šampóny, žiadne kondicionéry, iba pol litra koly.

Trend jednoducho museli vyskúšať 

Americká novinárka Jessica Boothová podľa vzoru americkej modelky skúsila na vlastnej koži tento nezvyčajný experiment. Neočakávala zázrak v podobe bohatej hrivy, brala to skôr ako zábavu. Po hľadaní informácií na internete zistila, že pred Suki vyskúšali tento experiment iné bloggerky, ktoré na svojich vlasoch deklarovali objemnejšie a hladšie vlasy.

Prvýkrát si na vlasy aplikovala kolu podvečer, podľa „návodu“ ju použila ako šampón aj ako kondicionér. Chvíľu mala pohnútky použiť obvyklý kondicionér, pretože vlasy na jej vkus vyzerali inak, no vydržala to. Istý čas jej voňali ako obľúbený nápoj, neboloto  však nič hrozné, čo by sa nedalo prežiť.

Jessica pred experimentom. Očakávala objem a zväčšenie kučier (screenshot stránky Bustle.com)
Zobraziť galériu (3)
Jessica pred experimentom. Očakávala objem a zväčšenie kučier (screenshot stránky Bustle.com)  (Zdroj: bustle.com)

Objem vďaka kole?!

Čos a však stalo po tomto experimente? Jessica si všimla, že po tom, ako jej uschli vlasy, mala ich kujčeravejšie ako obvykle. Vlasy si následne vyfúkala fénom a nestačila sa čudovať ich objemu. Po použití prípravku také vlasy nikdy nemala!

Na druhý deň boli jej vlasy síce objemné, no pôsobili neupravene.

„Bolo pekné mať extra objemné vlasy, ale lepšie by to asi fungovalo u žien s prirodzene kučeravými vlasmi alebo u žien s jemnými a ochabnutými vlasmi. Stojí to za vyskúšanie, ale efekt nie je taký osviežujúci ako nová otvorená fľaša koly,“ uzavrela s humorom Jessica.

"Limonádový trend" 

Z "no poo" metódy, teda metódy umývania vlasov bez použitia klasického šampónu bola „vedľa“ aj iná redaktorka Melodi Erdoganová. Tá však kolu vymenila za sladkú pomarančovú limonádu. Melodi mala vlasy na rozdiel od Jessicy tmavé a husté a preto aj ju zaujímalo, aký efekt bude mať "limonádový experiment".

Na rozdiel od koly pomarančová limonáda nemá dve ingrediencie – polyfosforečnan sodný a kyselinu citrónovú. Melodi si kládla otázku, aký efekt bude mať limonáda na vlasy, keď na zdravie nemá žiaden pozitívny účinok? Na druhej strane – niektoré druhy šampónov obsahujú podobné zlúčeniny ako limonády.

V očakávaní, čo malinovka spraví s jej vlasmi sa pustila do experimentu. Po limonádovej „sprche“ spočiatku spozorovala, že jej vlasy nabrali objem, tak ako to bolo v prípade Jessicy. Keďže obe mali kučeravé vlasy, na ich textúre to bolo vidieť lepšie. Melodi predpokladala, že budú po limonáde špinavšie, lepkavejšie, na jej prekvapenie vyzerali zdravo a čisto. Napriek tomu sa žiadna podstatná zmena neudiala.

Melodi tesne po prepláchnutí si vlasov pomarančovou limonádou (screenshot stránky Bustle.com)
Zobraziť galériu (3)
Melodi tesne po prepláchnutí si vlasov pomarančovou limonádou (screenshot stránky Bustle.com)  (Zdroj: bustle.com)

„Či by som túto kúru odporučila priateľom? Pravdepodobne nie, ale mohla by pomôcť ľuďom s tenšími a svetlejšími vlasmi. Plus, ako „nástroj“ pridania objemu a textúry by to mohlo byť fajn,“ dodala Melodi.

Melodi priznala, že nezaradí tento experiment do bežného denného rituálu, hoci boli jej vlasy kučeravejšie.

V oboch prípadoch nastal  efekt objemnejších vlasoch. Nie je však zaručené, že sa tak stane aj u vás. Dajte prednosť radšej klasickým šampónom a kondicionérom, nech máte istotu, že vaším vlasom nijak zvlášť neublížia..

Čítajte tiež: Odzvoní šampónom? Čoraz viac žien ich odhadzuje, dostanú vás výsledky, aké dosiahli!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9