Pitný režim treba dodržiavať! Ako dosiahnuť, aby bola citrónová voda ešte účinnejšia?

Priadjte do citrónovej vody postrúhanú kôru a pocítite jej blahodarné účinky na vlastnej koži!
Zdroj: thinkstock.com
2015-07-04 20:00:00

Viete si predstaviť, že by bola citrónová voda, ktorú ste doteraz pili, ešte silnejšia a účinnejšia? Už teraz robí s ľudským organizmom neskutočné divy, no po tomto sa zmení doslova na zdravú bombu.

Citrónová voda. Pohľadenie pre naše telo. Jej úžasné benefity ju zaraďujú medzi najzdravšie tekutiny, na ktoré by sme nemali zabúdať. Okrem lepšieho trávenia má pozitívny dopad na naše chuťové poháriky. Teplá citrónová voda pred raňajkami spôsobí, že nemáme prehnaný apetít.

Ako dostať z citróna to najlepšie?

Najlepšie účinky má vtedy, ak si ju doprajete ráno na prázdny žalúdok. Ak sa stala vašim každodenným rituálom, skúste niečo spraviť inak! Nastrúhajte si do citrónovej vody kôru. V nej sa totiž nachádzajú limonoidy, v ktorých sú ukryté účinné látky. Dokonca majú protirakovinové účinky! Do pohára sa odporúča pridať pol čajovej lyžičky nastrúhanej kôry a užiť si benefity, ktoré poskytuje. Konzumácia citrónovej kôry lieči kŕčové žily, zápaly žíl, hemoroidy, prechladnutie, nádchu, alergie, ale i astmu. Pomáha odvádzať z organizmu kyselinu močovú, preto je výborná proti reumatizmu, artzróze a dne. Ďalej zabraňuje vzniku zrazenín, posilňuje pečeň a pomáha znižovať krvný tlak.

Pozor však nato, aké citróny použijete. Najlepšie sú buď doma dopestované citróny alebo tie z bio obchodov. Tak máte zaručené, že kôra nie je napustená žiadnymi chemikáliami ani ničím škodlivým.


Prejavia sa účinky citrónovej vody už po pár dňoch? Takto dopadla žena po krátkom experimente!


Čo všetko kôra dokáže?

  • Znižuje cholesterol – Draslík obsiahnutý v kôre znižuje krvný tlak, znžuje zlý cholesterol, vitamín C je dobrý pre žily.
  • Bojuje proti osteoporóze a pomáha k zdravým kostiam.
  • Neutralizuje voľné radikály – Sú zodpovedné za niektoré autoimúnne ochorenia, vitamín C napomáha ich likvidácii.
  • Zlepšuje kondíciu pokožky – Za starnutie pokožky môžu opäť voľné radikály, s ktorými sa poradí už spomínaný vitamín C
  • Posilňuje steny ciev – „Céčko“ posilňuje steny ciev,  takže konzumácia citrónovej vody aj s kôrou zabezpečuje zdravý krvný obeh

Plátok citrónu nestačí

Nezabúdajte, že kúsok citrónu, ktorý do pohára vložíme, nerobí vodu zázračnou. Tajomstvo účinosti je v žmýkaní! Pretože, iba tak sa všetky potrebné látky dostanú do vody a potom do nášho organizmu. Ak vám najbližšie prinesie čašník vodu s citrónom, poproste ho, aby vám polovicu citróna vyžmýkal. O strúhanie kôry ale nežiadajte, nikdy neviete, odkiaľ citróny sú. 

Čítajte tiež: Kola na vlasy namiesto šampónu? Neskutočné, ako dopadli ženy v experimente s korunou krásy!

2015-07-04 20:00:00  |  Text: Katka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: red, yahoo.com/health, newhealthguide.org

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Diskusia