Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Neskutočný účinok jedného z najznámejších liekov: Vďaka nemu vraj nebude rakovina zabíjať!

Jeden z najznámejších liekov má veľkú liečivú silu!
Jeden z najznámejších liekov má veľkú liečivú silu! (Zdroj: thinkstock.com)

Koniec rakoviny? Aktuálne štúdie, ktoré skúmajú prevenciu a liečbu tohto nebezpečného ochorenia naznačujú, že o necelých 40 rokov už takmer nikto vo veku nižšom ako 80 rokov neumrie na rakovinu. Na svedomí to bude mať jeden z najznámejších voľnopredajných liekov!


Stačí malá dávka aspirínu

Odborníci z University College v Londýne na základe výskum tvrdia, že jedným z najdôležitejších účinných opatrení, ako sa ochrániť pred rakovinou, je každodenné užívanie malej dávky aspirínu! Po tomto lieku pritom zvyknú Slováci siahať hlavne teraz v zimnom období, v čase chrípok.

Už minulý rok informoval profesor Jack Cuzick, vedúci strediska pre prevenciu rakoviny na Queen Mary University v Londýne, že malá dávka aspirínu môže znížiť riziko vzniku rakoviny čreva, žalúdka a karcinómu pažeráka a navyše zabráni aj úmrtiu na tieto choroby! Teraz sa jeho slová len potvrdili! Ako sa uvádza na portály Telegraph.co.uk, ľudia vo veku medzi 50 až 65 rokov, ktorí užívali 75 mg aspirín denne niekoľko rokov, mali znížené riziko výskytu rakoviny, ale i mŕtvice a infarktu. U žien sa riziká znížili o 7 % a u mužov o 9 %. Nová štúdia ukazuje, že pri súčasných trendoch v roku 2050 rakovina len málokoho do 80 rokov zabije.

Autor štúdie a emeritný profesor David Taylor tvrdí, že v rámci desaťročia by sa niektoré vzácne rakoviny (medzi ne patrí napr.: rakovina kostí, oka, rakovina spôsobená azbestom, atď.) už nemali vyskytovať u ľudí v strednom veku.

„Ide o niečo, čo sa už deje. Od roku 1990 klesli úmrtia na rakovinu o 20 %. Dá sa jej predchádzať a vieme ju tiež efektívne liečiť,“ dodal David Taylor.

Ďalšie preventívne opatrenia

Rakovine sa dá účinne predísť zdravým životným štýlom. Profesor Cuzick prízvukuje, aby ľudia povedali stop fajčeniu a strážili si svoju hmotnosť. Ak k tomu pridáte užívanie aspirínu, budete na správnej ceste za zdravým životom bez choroby!

Poraďte sa s lekárom!

Vedci však varujú na riziká dlhodobého užívania tohto lieku. Aspirín zvyšuje riziko krvácania do žalúdka a môže prispieť k vzniku peptických vredov. Týka sa to hlavne citlivých ľudí a tých, ktorí majú žalúdočné problémy. Preto by mal každý pravidelné užívanie aspirínu prediskutovať so svojim lekárom.

Kráľovský ženšen Imperial ginseng Red Dragon sa používa na zachovanie telesnej a duševnej rovnováhy v organizme. Pomáha zvyšovať vitalitu, posilňuje výdrž a celkovú fyzickú kondíciu, imunitu.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9