Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Roztrhlo sa vrece so zľavovými poukazmi: Takto nenaletíte podvodníkom!

Darujte svojim blízkym darčekovú poukážku na procedúru v kvalitnom  salóne krásy.
Darujte svojim blízkym darčekovú poukážku na procedúru v kvalitnom salóne krásy. (Zdroj: profimedia.sk)

V posledných rokoch pred Vianocami stúpa záujem o rôzny estetické zákroky či skrášľovacie procedúry. Častokrát poteší človeka viac než hmotný darček. Zľavové portály sú teraz plné skrášľujúcich metód, no tento lacný zákrok môže byť v skutočnosti nechceným darčekom!


Je skvelé zohnať ošetrenie v salóne krásy za lacnú cenu! No viete čo vlastne kupujete? Rôzne štúdiá a  salóny si uvedomujú, že práve pred Vianocami majú ľudia zvýšený záujem o darčekové poukážky alebo jednoducho zľavnené kozmetické ošetrenia.  A tak bývajú zľavové portály často zaplatené aj tými, ktorí ponúkajú pochybné procedúry. Niektoré môžu dokonca skôr uškodiť alebo v lepšom prípade vôbec nepôsobia. Darček sa tak ľahko môže zmeniť za doslova katastrofu!

Kupujete pre seba alebo blízkeho?

MUDr. Zuzana Murárová z dermatologicko-laserovej kliniky TOMAR upozorňuje, že ide o aktuálnu problematiku, pretože ponuky na zľavových portáloch sú skutočne lákavé. Podľa odborníčky je však rozdiel, či zákrok kupujeme pre seba alebo ako darček niekomu blízkemu.

 "V prvom prípade je situácia omnoho jednoduchšia, keďže seba samého poznáme lepšie, vieme, akú kvalitu pleti máme a taktiež máme jasno, čo chceme podstúpiť, do akého rizika sme ochotní ísť, akú dobu hojenia sme po zákroku ochotní podstúpiť a podobne. Ak však chceme nejaký zákrok darovať, určite by som skôr odporúčala zakúpiť konzultáciu a prípadne darčekovú poukážku, kedy po dôkladnom vyšetrení dermatológom a konzultácii sa klient sám rozhodne, aký zákrok podstúpi," povedala MUDr. Zuzana Murárová.

Altermed Panthenol Forte winter cream je ochranný a výživný krém, ktorý sa postará o namáhanú pokožku, najmä v zimnom období. Je hypoalergénny a neobsahuje chemické konzervanty ani farbivá.

Ako si vybrať dermatologickú kliniku?

Ak chcete niekomu darovať skutočne autentický estetický zákrok, mali by ste vedieť, či klinika používa kvalitné zdravotnícke zariadenia, kde budú vaši blízki nielen spokojní, ale hlavne v bezpečí. Každý rok sa hlavne na zľavových portáloch doslova trhá vrece s rôznymi skrášľujúcimi metódami a v januári potom počúvame a čítame o nespokojných a sklamaných zákazníkoch. Čo robiť, aby ste medzi nich nepatrili aj vy?

"Pri výbere dermatologickej kliniky by som skôr odporúčala výber zariadenia s niekoľkoročnou tradíciou, skúsenosťami a dobrými referenciami už ošetrených klientov. Personál by mali tvoriť školení dermatovenerológovia, sestry a kozmetičky. Taktiež si treba zistiť prístrojové - laserové vybavenie (dôležité pri epilácii, resurfacingoch, fotoomladení), typy a pôvod používaných implantátov (kyselina hyalurónová, mezonite, peeling...)," povedala MUDr. Zuzana Murárová.

Nesmiete zabúdať aj na to, že pri korekcii niektorých problémov pleti - napr. jazvičky po akné, pigmentácie, cievky, taktiež pri epiláciách sa odporúča niekoľko zákrokov po sebe. Informujte sa, koľko budú stáť nasledujúce zákroky, aby ich klient po prvotnej zľave následne "nepreplatil".

Konzultujte to s odborníkom

Najlepšie, čo môžete urobiť, je navštíviť danú kliniku a porozprávať sa s odborníkom o danej procedúre ešte pred kúpou zľavového kupónu.

"Vždy je lepšie najprv podstúpiť dôkladnú konzultáciu odborníkom, ako si sám vybrať zákrok pre seba alebo blízkeho. Najlepší výsledok procedúry dosiahneme vtedy, keď je pacient na 100 % rozhodnutý ju podstúpiť, vie o rizikách, očakáva reálny výsledok a má dôveru v ošetrujúceho lekára," povedala na záver MUDr. Zuzana Murárová.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9