Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Nezvyčajný spôsob, ako zlepšiť kávu: Budete očarení jej lahodnou chuťou a intenzívnou arómou!

Zintenzívnite si chuť kávy jednoduchým spôsobom.
Zintenzívnite si chuť kávy jednoduchým spôsobom. (Zdroj: thinkstock.com)

Je obľúbeným lahodným nápojom, ktorý nám každé ráno dodá energiu do nového dňa či spríjemní voľné chvíľky. Život bez čierneho moku si vie málokto predstaviť. Vedeli ste však, že lahodnú chuť kávy môžete ešte viac zlepšiť surovinou, ktorá obvykle končí v koši?


Nachádzajú sa v každej domácnosti. Najčastejšie však končia v koši! To je veľká škoda, keďže ich môžeme ešte zužitkovať. Nikoho by ani len nenapadlo, že by táto surovina mohla byť využiteľná v domácnosti. Aj keď to znie na prvé prečítanie neuveriteľne, škrupiny z vajec v žiadnom prípade nezahadzujte! Budete ich totiž potrebovať minimálne pri príprave kávy.

Čo robiť, aby ešte viac vynikla aróma kávy?

Či už tomu veríte alebo nie, vaječné škrupiny dokážu zlepšiť chuť a arómu vašej obľúbenej kávy! Najlepšie je, ak máte škrupinky z domácich chovov, teda zo sliepok, ktoré vedia, čo je slnko a tráva. Tie majú hodnotnejšiu škrupinku a neobsahujú reziduá rôznych „obohatených“ krmív.

Najprv škrupinku očistite, pričom neodstraňujte priesvitnú blanku vnútri, obsahuje totiž kyselinu hyalurónovú, glukozamín, chondroitín a kolagén. Povarte v čistej vode asi 10 minút, aby sa odstránili baktérie. Nechajte voľne preschnúť a na záver úplne dosušte v rúre na 200°C po dobu 10 minút.

Suché škrupinky rozdrvte a pridajte ich do kávového filtra. Neutralizujú kyslú chuť kávy, preto vynikne jej originálna aróma. Prípadne môžete dať kúsok škrupinky do kávy. Vylúhujte ju ako čaj a potom vyberte. Ťažko tomu uveriť, musíte to len na vlastnej koži vyskúšať!

Bohatstvo v škrupinkách

Neustále niečo varíme či pečieme, pričom nám nechýbajú vajíčka. Aj keď vaječné škrupiny hneď putujú do koša, tentokrát si ich nechajte. Budete prekvapení, čo sa v nich skrýva. Sú najlepším zdrojom vápnika. Obsahujú fosfor, horčík a približne 25 stopových prvkov ako mangán, meď, selén či zinok. Tvoria tak ideálny komplex minerálov. Škrupiny majú široké použitie, sú výborné ako hnojivo, môžete si z nich spraviť nápoj, ktorý dodá vášmu telu vápnik a prečistí krv, upokoja podráždenú svrbiacu pokožku či vyživia pleť vo forme pleťovej masky.

Plantur 39 chráni vlasy pred vypadávaním a uzatvára celý proces umývania. Ideálne v kombinácii s kofeínovým šampónom. Výťažky z bieleho čaju, kukurica a pšenica regenerujú vlasový povrch a zvyšujú odolnosť vlasov. Vlasy sa ľahko upravujú, pevne drží a získavajú väčší objem!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9