Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Tieto hygienické pomôcky nikdy nikomu nepožičajte: Riskujete ochorenie!

Pozrite sa na hygienické pomôcky.
Pozrite sa na hygienické pomôcky. (Zdroj: thinkstock.com)

Určite sa vám stalo, že vám kamarát, priateľ alebo známy niečo zabudol a vy ste mu to museli požičať. Keď sa jedná kozmetiku, tak si radšej dajte pozor. Osobné veci, ktorými sa môžu preniesť baktérie, radšej nepožičiavajte.

Antiperspirant

Dezodoranty a antiperpiranty spôsobia proti zápachovo, čo znamená, že  majú antimikrobiálne vlastnosti. Antiperspiranty spomaľujú, znižujú a potláčajú potenie, ale nezabíjajú choroboplodné zárodky. Môžete nimi prenášať kožné bunky a častice z vašeho podpazušia na iného človeka a opačne. Ak ide o nekontaktný spôsob nanášania a aplikácie deodorantu, či antiperspirantu, tak by to nemalo vadiť.

Holiace strojčeky

Prípadové štúdie s holiacimi strojčekmi dokázali, že prispievajú v procese prenášania hepatitídy B, C a HIV. Požičiavanie si holiacich strojčekov spôsobuje aj prenos hubových infekcií, alebo vírusu pásového oparu.

Uterák

Premyslite si na budúce, či požičiate svoj uterák niekomu inému použitím, pretože podľa CDC sa takto môžu šíriť infekcie! Hlavne, keď je uterák mokrý je riziko najväčšie.

Zubná kefka

Myslím, že pre väčšinu ľudí je požičanie vlastnej zubnej kefky niečo nepredstaviteľné.  Zubná kefka je ako faktor prenosu porovnateľný s prenosom infekcie krvnou cestou. Nepožičiavajte svoju zubnú kefku ani vlastnému rodinnému príslušníkovi, môžete tak predísť prenosu infekcie o ktorej možno ani netušíte.

Nožnice na nechty

Ten kto trpí plesňovým, mykotickým ochorením nechtov by si tento nástroj nemal nikdy pustiť z ruky a hlavne by ho mal vždy poriadne vydezinfikovať. Predstavuje totiž riziko prenosu vírusových infekcií

Šírte informácie o zdraví ďalej! Nikdy neviete, komu môžu pomôcť. Vďaka zdieľaniu sa o článku dozvedia aj vaši priatelia.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9