Zatlačte na tieto miesta na tele: Do 60 sekúnd sa dostavia výsledky, z ktorých stratíte reč!

Reflexná masáž má priam zázračné účinky na telo!
Zdroj: profimedia.sk
2017-02-16 20:00:00

Čoraz viac ľudí dáva prednosť pred klasickou medicínou, reflexnej masáži. Táto terapia využíva pôsobenie tlaku na konkrétne body na tele a za normálnych okolností poskytuje okamžitú úľavu od bolesti. Výhodou je aj to, že si ju dokážete aplikovať sami.

Najčastejšie sa aplikuje na oblasť rúk, nôh, alebo uší. Reflexné body na rôznych častiach tela sú prepojené s orgánmi a práve ich stimuláciou dochádza k zmierneniu, či odstráneniu zdravotných problémov.

Čo zaberie na bolesť?

1. Migrény a bolesti hlavy

Ak vás trápia bolesti hlavy, či migréna, pomôže vám, ak sa zameriate na oblasť medzi palcom a ukazovákom. Pomalými krúživými pohybmi masírujte toto miesto. Úľava príde o pár minút.

2. Upchaté a bolestivé nosové dutiny

Upchaté dutiny vedia človeka riadne potrápiť, aby ste zmiernili bolesť, stlačte a pevne držte 1 až 3 minúty každý prst za necht a bruško. Po skončení dané miesta na všetkých prstoch premasírujte.

3. Stuhnutosť a bolesť v krku

Máte stuhnutý krk? Neviete sa poriadne otočiť? V tom prípade, skúste masírovať strednú časť ukazováka medzi druhým a tretím kĺbom. Smer masírovania je od nechtu smerom ku koreňu prsta. Uvoľnenie by ste mali pocítiť okamžite.


Produkt z prírody, ktorý si nikto nevšíma a končí v koši: Toto dokážu cesnakové šupky!


4. Podráždený žalúdok

Aj pokazenému žalúdku dokážete pomôcť pomocou stimulácie a masáže. Meridiány žalúdka a sleziny zareagujú pozitívne, ak masírovaním a trením zohrejete palec. Taktiež pomáha, ak vyviniete tlak presne v strede vašej dlane, žalúdok sa vám poďakuje.

5. Prechladnutie alebo bolesť v krku

Ak vás bolí hrdlo, uľavíte si, ak budete masírovať a stláčať strany okolo nechtov na všetkých prstoch, najviac efektívne je to však na palci.

6. Únava

V boji proti únave, vytvorte mierny tlak pri masírovaní celej dlane. Po masáži stlačte bod na prostredníku pod nechtom a na strane, ktorá je bližšie k ukazováku. Energia sa k vám len tak pohrnie.

7. Menštruačné kŕče alebo bolesti podbruška

Začnite tým, že si pomasírujete celú ruku, masáž zvyšuje energiu a citlivosť. Potom prstami jednej ruky stlačte body na ukazováku druhej ruky pod a na strane nechtu najbližšie k palcu. Pritlačte tiež bod na malíčku na vonkajšej strane nechtu. Tlačte minimálne jednu minútu, najlepšie však päť. Potom pomalými krúživými pohybmi masírujte tieto body masírovať aspoň päťkrát za sebou. Ak budete tento proces opakovať každý deň, vyhnete sa bolestiam v podbrušku.

Odborníci na reflexnú masáž odporúčajú, aby ľudia, ktorí ju podstupujú, boli celý čas dobre hydratovaní. Dostatok tekutín totiž zabezpečuje správnu cirkuláciu krvi a lymfy a podporuje účinné odstránenie toxínov z tela. Tehotné ženy by mali byť zvlášť opatrné a radšej sa aplikácii tlaku na rukách vyhnúť. Zvlášť to platí v období blízko k pôrodu, keďže stláčanie niektorých bodov, môže stimulovať kontrakcie maternice.

Čítajte tiež: Neodmietajte kuraciu kožu: Pozrite sa, čo sa stane po jej konzumácii!

2017-02-16 20:00:00  |  Text: pp   |  Foto: Profimedia.sk  |  Zdroj: healthyfoodteam.com

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia