Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Máte už dosť starostí s našou zdravotnou starostlivosťou? Je to v zahraničí lepšie?

Poskytnú vám za hranicami lepšie zdravotnú starostlivosť?
Poskytnú vám za hranicami lepšie zdravotnú starostlivosť? (Zdroj: thinkstock.com)

Rakúsko, Česká Republika alebo Maďarsko, tam navštevujú Slováci lekárov radšej. Je tam poskytovaná lepšia a kvalitnejšia zdravotná starostlivosť? Načo si povinne platíme u nás zdravotné poistenie? Prečo nie je u nás poskytovaná rovnaká zdravotná starostlivosť ako u našich susedov?

 

Pacienti hovoria, že tam je lepšia starostlivosť

V Rakúsku, či Švajčiarsku nie je problém s lekármi. Každý sa snaží vykonávať svoje povolanie poctivo a  hlavne s ohľadom na pacienta. Majú tam pre neho dostatok času, priestoru a kvalitného vybavenia.

Treba nájsť všetky výhody aj nevýhody

Ak uvažujete o myšlienke, že zdravotnú starostlivosť chcete mať radšej mimo Slovenska rozmyslite si, akým spôsobom je zdravotná starostlivosť poskytovaná v danej krajine. Niekde sú len súkromné zdravotné poisťovne, inde je starostlivosť poskytovaná domácimi lekármi a nezabúdajte na poplatky!

Treba sa niečoho obávať?

Nemusíte sa hneď obávať najhoršieho, existuje veľa možností poskytovania zdravotnej starostlivosti a zdravotného poistenia v zahraničí. V zahraničí máte veľa dobrých možností na získanie nielen prvotriednej, či nadštandardnej zdravotnej starostlivosti, ktorá bude aj komplexná.   

Ľudia obľubujú Rakúsko

Stále populárnejšie sa stáva najmä Rakúsko, pretože nie je tak ďaleko od Slovenska a poskytuje veľa kvalitných možností. V Rakúsku môžu pacienti využiť služby domácich lekárov. Majú totiž aj viac kompetencií ako bežní všeobecní lekári a na odborné vyšetrenie nie je potrebný výmenný lístok.

Poplatky sú tam vyššie, ale kvalita je na vysokej úrovni.

Nie vždy je to lepšie

Pre niekoho to bude možno prekvapenie, ale nie všade v zahraničí to je so zdravotnou starostlivosťou iba dobré. Pacienti majú aj negatívne skúsenosti so zdravotnou starostlivosťou, či už je to v Holandsku alebo Veľkej Británii.

Naše zdravotnícke služby sa zlepšujú a sme viac a viac zaujímavý aj pre zahraničie, najmä kvôli kúpeľom, či očným ambulanciám.

Vždy je čo zlepšovať

Naše zdravotníctvo by sa malo zamerať viac na pacientov, zdravotné poisťovne by nemali mať také vysoké zárobky, inak zabúdajú o čo prioritne ide. Máme sa čo učiť od vyspelejších krajín, ale pozor, nie všetko je tam najlepšie. Pacienti majú tiež veľmi dobré skúsenosti s Českou Republikou, ale tu platí tiež že, nie všade.

Slovensko je pre nich lacnejšie

Na medicínske zákroky, najmä čo sa týka očných operácií, k nám prichádzajú Rakúšania, či Rusi kvôli nižšej cene. Chodia samozrejme do najkvalitnejších zdravotníckych centier, kde im Slováci poskytujú aj nadštandardné služby v podobe ubytovania alebo cestovania.

Šírte informácie o zdraví ďalej! Nikdy neviete, komu môžu pomôcť. Vďaka zdieľaniu sa o článku dozvedia aj vaši priatelia.

Máte už vybratý letný festival? Vyberte si z našej ponuky.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9