Neuveriteľné: Vakcína proti osýpkam dokáže odstrániť rakovinu!

Vakcína proti osýpkam údajne dokáže vyliečiť pacientov s rakovinou!
Zdroj: thinkstock.com
2014-05-19 06:00:00

Aj keď sa vakcína bežne používa na zabránenie vzniku osýpok, najnovšie sa stala účinnou liečbou druhého najčastejšie diagnostikovaného typu rakoviny krvi – myelómu, ktorý býva často smrteľný! Prišiel na to nový výskum, zverejnený v časopise Mayo Clinic Proceedings.


Zničila nádory

Vakcína bola testovaná u 49-ročnej pacientky, ktorá mala neskoré štádium nevyliečiteľného myelómu, teda druhu rakoviny krvi, ktorý rastie v plazmatických bunkách kostnej drene. Lekári potvrdili, že vakcína proti osýpkam úplne eliminovala rozsiahle nádory v tele pacientky.

Vakcíny proti osýpkam majú podobné účinky ako vírusová terapia, ktorú už pred niekoľkými rokmi lekári úspešne použili na zničenie rakovinových buniek. Očkovanie proti osýpkam sa robí kombinovanou vakcínou MMR, ktorá obsahuje živé, vakcinálne vírusy osýpok, mumpsu a rubeoly oslabené tak, že navodia stav imunity bez ochorenia.

„Je to obrovský míľnik! Ak sa vírus dostane do nádoru, môže vyprovokovať imunitný systém k tomu, aby zničil rakovinu. Vírus sa dostane do krvného obehu, napadne a odstráni chorobu. Potom imunitný systém doslova vyčistí zvyšky nečistôt bez toho, aby sa „dotkol“ zdravých buniek," povedal pre USA Today Dr. Steven Russell, hematológ na Mayo Clinic a vedúci výskumník.

O myelóme

Ročne sa na Slovensku nájde približne 130 pacientov s mnohopočetným myelómom. Vyskytuje sa hlavne u starších ľudí vo veku 60-70 rokov a postihuje častejšie mužov ako ženy. U pacientov sa prejavuje rôzne, najčastejšie však poruchou funkcie obličiek a útlmom krvotvorby.

Zabíjajú ľudí

V roku 1978 začalo Centrum pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC) svoju prvú kampaň, ktorou chcelo upozorniť a odstrániť osýpky v USA. Vírus je však stále nebezpečný a jednou z hlavných príčin úmrtí u detí v niektorých krajinách, za čo môže hlavne nedostatočný prístup k preventívnej starostlivosti. V roku 2012 bolo zaznamenaných až 122-tisíc úmrtí na svete, ktoré spôsobili osýpky. Podľa Svetovej zdravotníckej organizácie každý deň umrie na chorobu približne 330 ľudí! Aj keď vďaka očkovacej látke proti osýpkam sa táto choroba u ľudí do roku 2000 v USA takmer vôbec nevyskytovala, v posledných rokoch však narástli prípady osýpok! CDC uvádza až 187 prípadov osýpok v USA v tomto roku.

Šírte informácie o zdraví ďalej! Nikdy neviete, komu môžu pomôcť. Vďaka zdieľaniu sa o článku dozvedia aj vaši priatelia.

2014-05-19 06:00:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: cbsnews.com

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia