Skvelý trik ako odstrániť zubný kameň: Zlikvidujte ho v priebehu niekoľkých sekúnd!

Chrup bez zubného kazu je snom mnohých ľudí!
Zdroj: pixabay.com
2017-03-31 13:00:00

Vzniká postupne a dokáže zničiť vaše krásne zuby. Zubný kameň je veľmi nepríjemnou záležitosťou. Stačí podceniť správne umývanie zubov a hneď sa na ne usadí zubný povlak so škodlivými baktériami, ktoré sa podieľajú na vzniku, okrem iného, aj spomínaného zubného kameňa.


Ako vzniká zubný kameň?

Tento zdravotný problém spoznáme pri úsmeve, keď nám medzi zubami presvitá čosi tmavé. Zubný kameň je v podstate našou vizitkou. Môžeme si zaň sami, na vine je totiž nedostatočná alebo nesprávna hygiena. Stačí párkrát odfláknuť umývanie zubov a povlak na zuboch zrazu postupne hustne, až napokon stvrdne na kameň. Aj keď nebolí, na drsných plochách na zuboch sa hromadia mikroorganizmy zvyšujúce riziko vzniku ďalších zubných problémov. Najprv je to krvácanie ďasien, potom ich zapálenie a zdurenie, až napokon dochádza k poškodeniu závesného aparátu zuba. Ide o vlákna, ktoré fixujú zub ku kosti. Výsledkom je kývanie zubu až jeho vypadnutie. Zubný kameň vás tak môže pripraviť o zuby!

Zlikvidujte ho doma

Jednou z možností, ako sa tomu vyhnúť, je absolvovať odborné ošetrenie u dentálneho hygienika a popritom venovať čas správnemu umývaniu zubov. Vedeli ste však o tom, že existujú aj iné spôsoby, ako sa zbaviť tohto neestetického problému, ktorý vám môže zničiť zubný chrup? Nemusíte pritom nikam chodiť! Stavte na nasledujúce domáce lieky, ktoré vám odstránia zubný kameň ľahko a rýchlo. Nehrozia pritom žiadne vedľajšie účinky a môže ho požiť takmer každý.


Čo sa stane, ak si nevymeníte starú zubnú kefku? S týmto nikto nepočítal!


Sezamové semienka

Žujte sezamové semienka, no neprehĺtajte ich. Následne ich jemne vyčistite suchou zubnou kefkou. Netlačte však príliš na zuby. Sezamové semienka vyčistia zuby a eliminujú tak povlak z vašich zubov.

Soľ

Veľmi jednoduchý spôsob, ako si efektívne vyčistiť zubný chrup. Použite trochu soli so studenou vodou. Mali by ste tak robiť 2-3-krát týždenne. Soľ je skvelý prostriedok pre ústnu a zubnú hygienu. Zabraňuje tvorbe tubného kameňa a kazu. Práve ňou je vybudovaná neutrálna ústna flóra, ktorá chráni pred novým ochorením zubov a ústnej dutiny.

Sóda bikarbóna

Jedlá sóda je známym bielidlom na zuby. Stačí nasypať na kefku spolu s pastou a vyčistiť si ňou zuby ako obvykle. Má schopnosť rozpúšťať zubný kameň a neutralizovať baktérie. Treba byť však pri jej použití opatrní. Aby ste si nezničili sklovinu, zbytočne silno netlačte na zuby a ani ich agresívne nešúchajte.

Aby ste sa úplne vyhli zubnému kameňu a nedali mu žiadnu šancu, neignorujte návštevy lekára. Správne a dôkladné umývanie zubov, preventívne prehliadky u zubára a popr. využitie týchto prírodných receptov je zaručenou cestou k zdravému a krásnemu zubného chrupu. 

Čítajte tiež: Zradní kamaráti na tanieri: Po tomto zistení si už čipsy nedáte!

Fotogaléria

2017-03-31 13:00:00  |  Text: Janka   |  Foto: Pixabay.com  |  Zdroj: red

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia