Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Tajný trik pre zdravé srdce: Zázračný nápoj, ktorý naozaj funguje!

Starajte si o svoje srdce, nič vám ho nenahradí!
Starajte si o svoje srdce, nič vám ho nenahradí! (Zdroj: thinkstock.com)

Smutná štatistika hovorí jasne. Až päťdesiat percent Slovákov zomiera na srdcovocievne ochorenia. O srdce sa pritom treba starať, nič ho nenahradí. Jednou z možností je spraviť si doma víno, ktoré napraví problémy so srdcom!

Účinky vína

Vedci zistili, že víno má antioxidačné vlastnosti, ktoré znižujú riziko druhého infarktu myokardu o polovicu a riziko cievnej mozgovej príhody až o 20 %. Obsahujú resveratrol, prírodný antioxidant a účinný biologický prvok, ktorý poskytuje ochranu pred kardiovaskulárnymi ochoreniami, rakovinou, cukrovkou 2.typu, či Alzheimerovou chorobou. Nájdeme ho aj v červenom hrozne.

Odborníci z Izraelského Institute of Technology odhalili, že červené víno zlepšuje ​​zdravie krvných buniek v našich cievach. Výskumný tím študoval 15 zdravých dospelých s priemerným vekom 29 rokov. Tí užívali 250 ml červeného vína každý deň počas troch po sebe nasledujúcich týždňov. Po odobratí vzoriek krvi zistili, že sa krvný obraz dobrovoľníkov zlepšil. Dokonca aj pri nepokojných stavoch a úzkostiach pomáha červené víno – podporuje relaxáciu a znižuje stres. Avšak v primeranom množstve.

Recept na nápoj

Existuje však nápoj, ktorý je skvelý nielen pri problémoch so srdcom, pri srdcovej slabosti a arytmii, angine pectoris, ale aj pri zmene počasia alebo, keď ste rozčúlení.

Do litra čistého červeného vína dajte 10 stoniek petržlenu. Pridajte 1 až 2 polievkové lyžice vínneho octu. Všetko 10 minút povarte na miernom ohni. Potom do odvaru pridajte 300 gramov kvalitného včelieho medu a opäť nechajte štyri minúty slabo variť. Uzavrite do čistej fľaše a vychladnuté skladujte v chladničke. Nebojte sa usadeniny na dne fľaše. Nie je škodlivá, môžete ju vypiť!

Užívajte dvakrát až trikrát denne jednu polievkovú lyžicu vína a ak vás trápi srdcová slabosť, užívajte maximálne päť polievkových lyžíc denne. Víno je vhodné pre dospelú osobu, no vyhýbať by sa mu mali ľudia s ťažším ochorením obličiek!

Šírte informácie o zdraví ďalej! Nikdy neviete, komu môžu pomôcť. Vďaka zdieľaniu sa o článku dozvedia aj vaši priatelia.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9