Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Niektoré kúpaliská majú nedostatky: V čom sa to kúpeme?

Niektoré kúpaliská mali podľa hygienikov nedostatky.
Niektoré kúpaliská mali podľa hygienikov nedostatky. (Zdroj: thinkstock.com)

Kontroly hygienikov na slovenských prírodných a umelých kúpaliskách odhalili viaceré nedostatky. Regionálne úrady verejného zdravotníctva si v druhej polovici júla posvietili na 16 prírodných a 165 umelých kúpalísk.

Nedostatky zistili na jednom prírodnom kúpalisku a 23 umelých. Informoval o tom Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR.

Aké nedostatky našli?

Najčastejšie nedostatky boli v čistení a údržbe priestorov a zariadení kúpalísk, v evidencii o ich prevádzke, prípadne v poskytovaní aktuálnych informácií pre verejnosť. Odhalili sa aj nedostatky pri zabezpečovaní dostatočného počtu plavčíkov, vybavení miestností prvej pomoci a zabezpečovaní pokynov na poskytovanie prvej pomoci. V niekoľkých prípadoch sa tiež zistili problémy s prechlórovaním bazénov i so zlou kvalitou vody.

Aj pokuty sa dávali

Menšie nedostatky prevádzkového charakteru riešili hygienici upozornením prevádzkovateľa. V deviatich prípadoch sa pre nedostatky začalo správne konanie o uložení pokuty v celkovej výške 2720 eur. V Holidayparku Kováčová bol pre dva bazény vydaný zákaz kúpania. Prevádzkovateľ medzičasom nedostatky odstránil a zákaz kúpania zrušili. Okrem toho boli uložené tri blokové pokuty v celkovej výške 146 eur.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9