Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Erotické pomôcky a ich nečakaný vplyv na zdravie: Odborníci prehovorili!

(Zdroj: GettyImages)

Erotické pomôcky sa dostávajú do popredia ako nikdy predtým. Mnohí si však kladú otázku: Aký vplyv majú tieto pomôcky na naše zdravie? Je možné, že niečo, čo je vnímané primárne ako prostriedok pre zvýšenie sexuálneho potešenia, môže mať aj hlbšie zdravotné benefity?

1. Zlepšenie duševného zdravia

Podľa najnovších štúdií môžu erotické pomôcky významne prispieť k zlepšeniu duševného zdravia. Pravidelné dosahovanie orgazmu, k čomu môžu tieto pomôcky dopomôcť, vypúšťa do tela hormóny šťastia, ako sú endorfíny a oxytocín. Tieto hormóny môžu znižovať úroveň stresu, zlepšovať náladu a celkovo prispievať k pocitu šťastia a spokojnosti. Nie je teda prekvapením, že ľudia, ktorí majú zdravý sexuálny život, či už sami so sebou alebo s partnerom, často vykazujú nižšiu úroveň depresie a úzkosti.

2. Zlepšenie fyzického zdravia

Okrem pozitívneho vplyvu na duševné zdravie môžu erotické pomôcky prispieť aj k zlepšeniu fyzického zdravia. Používanie týchto pomôcok môže napomáhať k udržaniu zdravia panvového dna, najmä pri pomôckach určených pre ženy, ako sú Kegelove cvičiacie pomôcky. Silné svaly panvového dna môžu zlepšiť kontrolu nad močovým mechúrom a zvýšiť sexuálne potešenie. Navyše, dosahovanie orgazmu môže pôsobiť ako prírodná bolesť utišujúca, čo je obzvlášť užitočné pri menštruačných alebo predmenštruačných bolestiach.

3. Posilnenie vzťahov

Hoci to nemusí byť priamo zdravotný benefit, posilnenie vzťahov je nepochybne pozitívnym výsledkom používania erotických pomôcok. Komunikácia a experimentovanie v intímnych chvíľach môžu posilniť vzájomnú dôveru a zlepšiť emocionálne puto medzi partnermi. Zdieľanie nových skúseností a otvorená komunikácia o sexuálnych potrebách a túžbach môže viesť k hlbšiemu a uspokojivejšiemu vzťahu.

4. Zvýšenie sebavedomia

Využívanie erotických pomôcok môže mať pozitívny vplyv aj na sebavedomie jednotlivca. Spoznávanie vlastného tela a toho, čo prináša potešenie, môže viesť k väčšej sebadôvere nielen v spálni, ale aj v každodennom živote. Ľudia, ktorí sú si viac vedomí svojej sexuality a cítia sa v nej pohodlne, často vykazujú vyššiu úroveň celkového sebavedomia.

 

Hoci erotické pomôcky sú často vnímané len ako prostriedky pre zvýšenie sexuálneho potešenia, je jasné, že ich vplyv siaha ďaleko za hranice spálne. Od zlepšenia duševného a fyzického zdravia, cez posilnenie vzťahov, až po zvýšenie sebavedomia.

Viac o téme: SexZdravy sexSexualny zivotEroticke pomocky
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9