Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

POZOR Obľúbený obchod sťahuje z trhu nebezpečné detské oblečenie a dámsku kabelku: Ohrozenie zdravia!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Getty Images, Pixabay)

BRATISLAVA - Obľúbený obchodný reťazec Pepco upozorňuje svojich zákazníkov na nebezpečný tovar na jeho pultoch. Ide o detské oblečenie a dámsku kabelku, ktoré predstavujú riziko pre ľudské zdravie. Zákazníkov vyzýva, aby zakúpený produkt vrátili do najbližšej predajne Pepco.

archívne video

V Bratislave chcel muž ukradnúť oblečenie (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj )

Prvým nebezpečným tovarom sú "Dievčenské body s licenčnou potlačou 2 ks s kódom 597227". Ako informuje Pepco na svojom webe, testovaním sa zistilo, že výrobok nespĺňa požiadavky európskej normy EN 17394-3:2021. "Pepco sťahuje vyššie uvedený výrobok z predaja, pretože predstavuje riziko udusenia detí v dôsledku možnosti uvoľnenia malých častí," dodáva.

POZOR Obľúbený obchod sťahuje
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Pepco)

Druhým nebezpečným výrobkom je "Dámska prešívaná kabelka s kódom 599589". Testovaním sa zistilo, že výrobky nespĺňajú požiadavky nariadenia (ES) 1907/2006 z 18. decembra 2006 o registrácii, hodnotení, autorizácii a obmedzovaní chemikálií (REACH) z dôvodu prekročenia obsahu ftalátov.

POZOR Obľúbený obchod sťahuje
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Pepco)

Spoločnosť PEPCO Slovakia sa v rámci starostlivosti o bezpečnosť našich zákazníkov rozhodla spomínané výrobky stiahnuť zo svojich pultov. Zákazníkov žiada, aby zakúpený produkt vrátili do najbližšej predajne Pepco. "Náklady za nákup produktu vám budú vrátené," dodáva Pepco s tým. že zákazníci nemusia predkladať doklad o kúpe. 

Viac o téme: Stiahnutie z trhuPepcoNebezpečný tovar
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu