Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

NOVÉ DÔKAZY v ohavnom prípade z banky: Nunesová (43) čelí obvineniu pre pokus o ZABITIE!

Erika de Souza Vieira Nunesová (43) je bnke so svojím mŕtvym strýkom Paulom Robrtom Bragom (†68) a chce sa dostať k peniazom z jeho účtu.
Erika de Souza Vieira Nunesová (43) je bnke so svojím mŕtvym strýkom Paulom Robrtom Bragom (†68) a chce sa dostať k peniazom z jeho účtu. (Zdroj: X/αℓєx)

RIO DE JANEIRO – Ohavný prípad v jednej z brazílskych bánk vzbudil záujem celej spoločnosti. Istá Erika Nunesová (43) chcela využiť svojho bezvládneho strýka, aby si mohla vziať pôžičku. Nielenže jej tento diabolský plán nevyšiel, ale polícia prišla po niekoľkých týždňoch s novým vyhlásením.

archívne video

V bratislavskom Ružinove vylúpili banku (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Dňa 16. apríla vstúpila Erika de Souza Vieira Nunesová (43) banky v brazílskom Riu. Spoločnosť jej robil strýko Paul Robert Braga (†68), ktorého tlačila pred sebou na vozíku. Keď sa dvojica dostala na rad, Nunesová požiadala o pôžičku niekoľko tisíc dolárov. Zákony v krajine však hovoria, že pri vyššej čiastke musí byť v banke prítomná aj tretia osoba. Tu chcela Nunesová využiť na podpis dokumentov svojho bezvládneho strýka. 

Bezvládne telo

Braga však nereagoval, dokonca ani nevedel držať rovno hlavu. Keď ho Erika požiadala o podpis, nebol schopný v ruke držať pero. Následne zasiahli pracovníci, ktorí zavolali políciu. Celý tento incident je zaznamenaný aj na videu, ktoré koluje po sociálnych sieťach. 

Policajti po príchode do banky zistili, že Braga je mŕtvy. Vyšetrovanie odhalilo, že už nedýchal. V pitevnej správe bolo uvedené, že keby prestal dýchať v banke, na čo sa odvolávala aj samotná Erika Nunesová, v dolných končatinách sa mu mali začať tvoriť krvné zrazeniny. Keďže ich tam ale nemal, zrejme nezomrel v sedacej polohe. Do banky však prišiel na vozíku. 

Nechcela pôžičku

Po dvoch týždňoch od spustenia vyšetrovania by teraz mohla Nunesová čeliť obvineniu zo zabitia. V súčasnej dobe ju vyšetrujú pre znesvätenie mŕtvoly a pokusu o krádež. Nové dôkazy však svedčia o tom, že bude vyšetrovaná aj pre zabitie.

"Dňa 16. apríla 2024 bolo evidentné, že Paulo (Braga) bol v kritickom, život ohrozujúcom stave. Vyplýva to z výpovedí svedkov. Jeho neter (Erika Nunesová) sa sním vybrala do banky namiesto návratu do nemocnice. Toto rozhodnutie bolo jasným neposkytnutím pomoci. Obvinená bude vyšetrovaná aj pre pokus o zabitie," vyjadril sa šéf miestnej polície Fabio Luiz Souza. Niekoľko dní pred akciou v banke si urobila so strýkom fotku na sociálnych sieťach. 

V nových dôkazoch je dokonca uvedené, že Nunesová si nešla po pôžičku, ale snažila si založiť si vlastný účet, na ktorý by jej pravidelne chodili peniaze od strýka. "Niet pochýb o tom, že Erika vedela o Paulovej smrti. Predstierala, že je jej strýko nažive a dokonca napodobňovala, ako mu podávala vodu," dodal šéf polície.  Po ukončení vyšetrovania polícia rozhodne, či Eriku de Souza Vieiru Nunesovú obvinia z trestného činu alebo nie.

Viac o téme: BankaVozíkInvalidMŕtvolaVyšetrovanieBrazíliaKrimiErika de Souza NunesováPaulo Robrt Braga
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu