Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

SVEDECTVO ženy, ktorá zobrala do banky mŕtveho strýka: Nie som žiadne monštrum! plakala počas rozhovoru

Erika de Souza Vieira Nunesová (42) sa pokúša v banke vybrať peniaze od svojho mŕtveho strýka Paula Bragu (†68)
Erika de Souza Vieira Nunesová (42) sa pokúša v banke vybrať peniaze od svojho mŕtveho strýka Paula Bragu (†68) (Zdroj: YouTube/Daily Mail)

RIO DE JANEIRO – Žena v stredných rokoch prišla do banky v Riu s mužom na vozíku. Keď sa dostali k pultu, chcela požiadala, aby na jej účet chodili pravidelne peniaze od jej strýka, ktorého doniesla so sebou. Ten však nereagoval a vyzeral ako mŕtvola. Polícia ju zadržala a teraz poskytla svoj pohľad na vec pre miestnu televíziu.

archívne video

V bratislavskom Ružinove vylúpili banku (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Erika de Souza Vieira Nunesová (42) vošla začiatkom apríla do jednej z bánk v Riu de Janeiro so strýkom Paulom Bragom, ktorého tlačila pred sebou na invalidnom vozíku. V banke požadovala, aby jej pravidelne chodili peniaze zo strýkovho účtu. Keď prišlo na podpis dokumentov, Braga nevedel v ruke udržať pero a dokonca mal celý čas vyvrátenú hlavu. Zamestnanci si všimli, že niečo nie je v poriadku a zavolali záchranku, ktorá zistila, že Braga (†68) už nedýchal. 

Dôkaz na videu

Tento incident nemilo preslávil Brazíliu po celom svete. V neprospech zatknutej Nunesovej hrá aj video z kamery, ktorú mal jeden zo zamestnancov pripnutú na uniforme. Paulo Braga skutočne vyzeral, akoby nebol pri zmysloch. Neter sa mu dokonca snažila niekoľkokrát podoprieť hlavu a komunikovať s ním, ale jej strýko vôbec nereagoval. 

Nunesovú odvliekli do vyšetrovacej väzby a prepustili ju po 16-tich dňoch. Čelí obvineniu z hanobenie mŕtveho tela a pokusu o krádež podvodnou cestou. Okrem toho bolo voči nej zahájené aj  vyšetrovanie pre prečin usmrtenia.  

Nevedela, že strýko nedýcha

V nedeľu piateho mája poskytla Erika de Souza Vieira Nunesová (42) rozhovor pre miestnu televíziu v programe Fantastico. Informuje o tom britský The Sun. Široká verejnosť jednoducho nemohla uveriť, že prišla do banky s mŕtvym alebo polomŕtvym strýkom a chela využiť jeho zlý zdravotný stav na získanie peňazí. Dostala teda šancu všetko vysvetliť. Jej prvé slová zneli, že nie je monštrum. 

"Vo väzení bolo hrozne. Veľmi mi chýbala moja rodina. Neuvedomila so si, že môj strýko je mŕtvy, keď som s ním išla do banky. Je to absurdné, keď ma obviňujú, že som ho chcela využiť. Nie som taká osoba, nie som žiadne monštrum," vyjadrila sa na úvod. Ako ďalej vysvetľovala, o smrti strýka sa mala dozvedieť až po tom, ako záchranka potvrdila, že nedýcha. 

Neter Nunesová ďalej povedala, že strýko sa jej zdal ešte toho dňa chápavý a reagoval na ňu. "Nezdal sa mi, že je v kritickom stave. Nebola som jeho opatrovateľka. Len som ho sem tam navštívila," doplnila. 

Užíva silné lieky 

Na celý incident z toho dňa si pamätala len veľmi hmlisto. "Neviem, čím to bolo. Z času na čas užívam silné lieky a myslím, že aj v ten deň som si dala tabletky. Mám problémy s nespavosťou a doktro mi predpísal Zolpidem. Asi som užila viac, ako som mala," snažila sa vysvetliť svoj stav v banke dňa 16. apríla.  

"Strýko mi sám ešte predtým, ako sme išli do banky povedal, že sa bude cítiť lepšie, keď mu budem podopierať hlavu. Bol to jeho nápad. Len krátko predtým ho prepustili z nemocnice, kde sa liečil na ťažký zápal pľúc. Chcel si vybrať pôžičku, pretože sme sa chystali na renováciu domu, kde bývame spoločne ako rodina," dodala.  

Prepustená na kauciu

Prokurátor tvrdí, že vedome len predstierala, že jej strýko žije, keď sa ho snažila v banke zobudiť. Mala veľmi dobre vedieť, že už je mŕtvy. Z väzenia sa dostala na kauciu s tým, že sudca opísal jej stav ako psychicky labilný s potrebou každodennej opatery. Prepustil ju len pod podmienkou, že nebude predstavovať riziko pre širokú verejnosť. Prípad je naďalej v štádiu vyšetrovania. 

Viac o téme: SmrťVyšetrovanieSvedectvoBrazíliaRio de JaneiroKrimiErika de Souza Vieira NunesováPaulo Braga
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu