Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Zdravie vlasov súvisí s celkovým životným štýlom

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Prostock-studio / Shutterstock.com)

Udržiavanie dobrého zdravia je nevyhnutné pre celkovú pohodu, a to zahŕňa aj starostlivosť o vlasy. Práve tie sú totiž často odrazom nášho zdravia, a keď uprednostňujeme svoje zdravie, prejavuje sa to na kvalite a vzhľade našich vlasov.

Zdravý životný štýl, ktorý zahŕňa vyváženú stravu, pravidelný pohyb, dostatok spánku a zvládanie stresu, môže prispieť k zdravším vlasom. Okrem všeobecného dodržiavania zásad zdravého životného štýlu a spolu s tým aj udržiavania hydratácie, je nutná aj správna vonkajšia starostlivosť. Pod tým myslíme vyhýbanie sa nadmernému tepelnému stylingu alebo chemickým úpravám, čo môže pomôcť udržať zdravie našich vlasov.

Odborníci na vlasy

Pokiaľ ide o zdravie a krásu vašich vlasov, vyhľadanie odbornej pomoci skúseného kaderníka môže mať významný dopad. Napríklad kaderníctvo v Bratislave s vyškoleným personálom vám môže poskytnúť odborné poradenstvo a služby prispôsobené individuálnym potrebám. Kvalitní kaderníci majú znalosti a skúsenosti, aby posúdili stav vašich vlasov a odporučili vám vhodné ošetrenia a produkty na podporu ich zdravia.

Či už ide o strihanie, styling alebo farebnú úpravu, profesionálny kaderník dokáže zabezpečiť, aby použité techniky boli k vašim vlasom šetrné a nepoškodzovali ich, a tým podporili aj ich zdravie. Kaderník vám môže tiež poskytnúť poradenstvo o správnej domácej starostlivosti a navrhnúť vhodné produkty, ktoré dokážu vaše vlasy vyživovať a chrániť.

Pravidelné návštevy kaderníka môžu pomôcť taktiež aj pri identifikácii akýchkoľvek základných problémov, ako je suchosť, štiepenie končekov alebo problémov s pokožkou hlavy, ktoré môžu mať vplyv na zdravie a estetický vzhľad vašich vlasov.

Zdravie vlasov súvisí s celkovým
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Pixel-Shot / Shutterstock.com)

 

Aj strava má veľký podiel

Okrem vyhľadania odbornej pomoci existuje niekoľko krokov, ktoré môžete urobiť doma na udržanie zdravia vašich vlasov. Pravidelné umývanie a ošetrovanie prípravkami vhodnými pre vaše špecifické potreby môže pomôcť odstrániť nečistoty a nánosy a zároveň udržiavať pokožku hlavy a dĺžky hydratované. Dôležité je tiež chrániť ich pred nadmerným vystavením slnku nosením klobúkov alebo používaním výrobkov na ochranu pred UV žiarením.

A v konečnom dôsledku, zaradenie vhodných potravín pre celkové zdravie do vášho jedálnička, ako sú ovocie, zelenina, chudé bielkoviny a zdravé tuky, môže poskytnúť potrebné živiny pre zdravý rast vlasov. Je nutné, aby ste dodržiavali kvalitné stravovanie, pretože celý organizmus a telo sú prepojené. Skúste zaradiť do svojej rutiny viac bezlepkových potravín, vyhýbajte sa sladkým nápojom, vymeňte niektoré mäsové chody za rastlinné a uvidíte, že nielen vaše trávenie vám poďakuje, ale aj vzhľad vašich vlasov, sila nechtov a pokožka sa zlepšia.

Viac o téme: ZdravieKaderníctvoVlasy PR článok
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9