Na bolesť nemáme čas

Zdroj: Unplash
2023-02-02 14:00:00

Najmä všedné dni nám ženám niekedy nedajú vydýchnuť. Zvládame pracovné úlohy, starostlivosť o dom a rodinu, vieme, kedy majú deti školský výlet a pes veterinára, stíhame voziť dcéru na balet a syna na futbal a do toho by sme sa rady občas venovali aj sami sebe.

Kúzlo, ktoré sme už dávno objavili, sa volá efektivita a rýchlosť. Vodu varíme v rýchlovarnej konvici, teplotu deťom meriame digitálnym teplomerom, nabíjame rýchlonabíjačkou, na internete vyhľadávame recept na rýchlu večeru... pretože náš čas je príliš drahý na to, aby sme ho plytvali čakaním. Keď nás ale rozbolí napríklad hlava, plány sa rúcajú. S bolesťou nemožno efektívne pracovať, kvalitne odpočívať alebo sa s radosťou venovať blízkym. „Rýchlotabletku“ ešte nikto nevymyslel. Alebo áno?

Rýchle životné tempo má určite svoje výhody. Žiadna generácia pred nami nestíhala toľko vecí. Cestujeme oveľa viac, než si naše babičky kedy vedeli predstaviť, máme vela zážitkov, vzdelávame sa, nemusíme sa vzdávať kariéry kvôli deťom a ani sa vzdávať detí kvôli kariére. Veľa vychytávok, ktoré šetria čas, nám taký luxus umožňujú. Na druhú stranu sú tu aj nevýhody. Stres, napätie, málo oddychu. Pracovné emaily pípajú celý deň, cestou z práce musíme nakúpiť, vyzdvihnúť balíček, vybaviť dva pracovné telefonáty, zariadiť rozvoz na krúžky, uvariť dobrú večeru, upratať, skontrolovať školské tašky...

Bolesť hlavy, a rovnako tak aj každá iná, napríklad menštruačná, nám kazia plány. Spomaľuje nás v práci, berie nám radosť a chuť venovať sa rodine. Našťastie existuje liek vo forme ľahko rozpustných ružových mäkkých kapsúl, z ktorých sa po ich rozpade v žalúdku okamžite do tela uvoľňuje účinná látka v tekutej forme. Volá sa Ibalgin® Rapidcaps 400 mg. Tento liek má navyše aj protizápalové

účinky. Určený je pre dospelých a deti od 12 rokov. Uľavuje od bolesti hlavy, migrény, bolesti zubov, chrbta, svalov a menštruačnej bolesti, znižuje horúčku a tlmí zápal. Je príjemné mať podobnú pomoc po ruke, keď nám povinnosti prerastú cez hlavu tak, že nám bolesť skríži plány.

Naša hlava je teda niečo medzi diárom a supervýkonným počítačom, v ktorom je uložené, kde sú očkovacie preukazy detí, veľký technický preukaz, posledná revízia elektroinštalácií, cestovné pasy aj žlté školské tričko, potrebné raz do roka. Kdesi v zložke vľavo dole na ploche nájdeme napríklad aj informáciu, že manželova obľúbená biela košeľa je teraz v prádle, ale tá svetlomodrá visí vyžehlená vpravo v skrini – a to ani nemusíme byť doma. Stačí, keď nám drahý volá do práce, že jednu alebo druhú hľadá. Naša hlava je skrátka hotový poklad, a keď už rozbolí, je výborné, že existuje pomoc, ako je liek Ibalgin® Rapidcaps 400 mg, s okamžite sa uvoľňujúcou účinnou látkou. Aby sme sa mohli rýchlo vrátiť k tomu, na čom záleží. Na bolesť nemáme čas.

Ibalgin® Rapidcaps 400 mg je voľnopredajný liek na vnútorné použitie. Obsahuje ibuprofén.

Pozorne si prečítajte písomnú informáciu pre používateľa a poraďte sa s lekárom alebo lekárnikom.

MAT-SK-2200315-1.0-10/2022

 

 

 


Einsteinova 24
85101 Bratislava
Slovenská republika
Tel.: (+421) 233 100 100
E-mail: recepcia@sanofi.sk
www.sanofi.sk

Fotogaléria


Tagy:
bolesť ibalgin PR článok

2023-02-02 14:00:00  |  Foto: Unplash  |  Zdroj: PR článok

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia