Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

BOBKOVÝ list na RADIÁTORE prekvapuje svojím ÚČINKOM: Spravte TOTO a počkajte pár minút!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Existuje množstvo spôsobov, ako rozvoňať váš domov. Jedným z najbežnejších je siahnuť po klasických osviežovačoch vzduchu, ktoré možno dostať v bežných obchodoch. Choďte však na to inak!

Hoci vôňa týchto osviežovačoch je nezameniteľná a po otvorení dverí od bytu vás namiesto puchu privíta voňavý vzduch, veľké množstvo z nich sú syntetické parfumy, ktoré môžu narobiť zdravotné problémy a ďalším mínusom je negatívny dopad na životné prostredie. 

Čítajte tiež: Známa liečebná METÓDA môže zvýšiť LIBIDO u žien: Pozdvihne sexuálnu TÚŽBU na novú úroveň

Osviežovače vzduchu môžu ovplyvniť kvalitu vnútorného ovzdušia svojimi látkami, ktoré obsahujú, mohli by byť nebezpečné. Ich používanie sa spája so zvýšenými hladinami prchavých organických zlúčenín (VOC), ako sú formaldehyd, acetaldehyd, benzén, toluén, etylbenzén a xylény vo vzduchu v interiéri, ako sa píše na ehs.umass.edu. Hoci vy ich necítite, môžu podráždiť oči, noc a hrdlo a taktiež spôsobiť bolesti hlavy a nevoľnosť. V závažnejších prípadoch hrozia migrény, astmatické záchvaty, dermatitída či neurologické problémy u citlivých ľudí. 

Typy a množstvá emitovaných VOC závisia predovšetkým od zloženia vône osviežovača vzduchu, čo je niekedy ťažké zistiť, keďže výrobcovia nie sú povinní zverejňovať úplný zoznam zložiek.

Voňavý bobkový list

Našťastie, chémiu môžete vymeniť za prírodnú alternatívu. Zrejme by mnohých napadli esenciálne oleje, čo nie je šliapnutím vedľa, avšak je tu jedna ingrediencia z kuchyne, u ktorej máte záruku 100% prírodného produktu. V priebehu pár minút vytvorí pocit pohody a upokojujúce prostredie, v čom bude mať "prsty" svieža a prirodzená vôňa. O to sa postará bobkový list, ktorý stačí dať na zapnutý radiátor. Po pár minútach ucítite príjemnú vôňu, ktorá vydrží aj niekoľko dní. 

BOBKOVÝ list na RADIÁTORE
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Zaujme vás: Po vode najviac konzumovaný NÁPOJ na svete znižuje ÚMRTNOSŤ: Stačia už 2 šálky denne!

Ako na to?

  1. Najprv zapnite radiátor a počkajte chvíľu, kým sa zahreje.
  2. Hrsť bobkových listov umiestnite na radiátor.
  3. Nechajte pôsobiť. Je na vás, ako dlho ich necháte na radiátore. Čím dlhšie budú v kontakte s teplom, tým intenzívnejšia bude vôňa.

Bobkový list nielenže osvieži vzduch, ale taktiež odstráni nepríjemné pachy. Vyčistí vzduch a to bez akýchkoľvek nepríjemných vedľajších účinkov. Stačí len zapnúť kúrenie a vytiahnuť bobkové listy. 

Viac o téme: ZdravieVzduchOsviežovačBobkový list
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9