Mať bahno až za ušami je IN!

Zdroj: Ensana Health Spa Hotels
2021-06-04 10:00:00

Prejdete po moste z mesta a ocitnete sa v inom svete. Keď ste to už niekde počuli a zaváňa vám to klišé, vedzte, že to nehovoríme len tak. Piešťanský Kúpeľný ostrov má v sebe niečo...nie je to nič hmatateľné, preto sa to ťažko popisuje. To jednoducho treba zažiť.

Ako impozantný páví chvost sa pred vami v plnej kráse rozvinú zakvitnuté záhrady, stromy a nádvoria. Zavlnia sa v rannom opare, na chvíľu sa vám otočia chrbtom a potom vám ako v spomalenom zábere ukážu svoju tvár. V hlave vám zaznie úvod detskej pesničky od Darinky Rolincovej „keď ku mne príde sen, vždy vchádzam do rozprávky...“ a na chvíľu neviete, kam sa skôr pozerať. Zakvitnutá magnólia? Prekrásny Kúpeľný dom Irma? Až chrámovým dojmom pôsobiaci 5* Hotel Thermia Palace s prestretým červeným kobercom? Ten ako masívna stuha kontrastuje so všadeprítomnou zeleňou a impozantnými starými stromami stoviek druhov a farieb. Kdesi zozadu sa ozve netradičný zvuk. Pávy!

V ležérnom tempe sa záhradou prechádza usmiaty párik ľudí. Nikto sa nikam neponáhľa. Atmosféra pokoja a pozitívne vibrácie vám vojdú pod kožu skôr, ako si to stihnete pripustiť. Stratíte pojem o čase. Spomalíte. Nahodíte úsmev – a konečne sa zhlboka nadýchnete. Už vás má!

Ako v bavlnke

Piešťanský Kúpeľný ostrov ustojí očarujúci prvý dojem. Usmiaty a ochotný personál vám podá do rúk rozpis vašich procedúr a ochotne vás odprevadí až k dverám. Lebo tie naozajstné zázraky vás čakajú až za nimi.

Bahenný zábal na vlastnej koži

Máte jemne čudný pocit, keď si líhate do horúcej, hustej, hladkej tmavošedej hmoty. Konzistenciou pripomína hlinu z hrnčiarskeho kruhu. Ďalšou dávkou liečivého zázraku sa šikovne zahalia vaše bedrá, členky a ramená. Pri prvej aplikácii bahna sa ruky zvyčajne vynechávajú. Prekvapenia pokračujú. Dostávate chladič na srdce. Prečo? To zakrátko pochopíte. Takmer okamžite sa spotíte ako vo fínskej saune. Fyzioterapeutka vám jemne utrie tvár. Oči nemusíte otvárať. Pomaly sa s bahnom stávate jednou kompaktnou hmotou – v tom najpríjemnejšom slova zmysle.

Účinky piešťanského peloidu, ktorý je samostatným sírnym ekosystémom vznikajúcim v mŕtvom ramene Váhu sú priam zázračné. Vďaka ročnému zreniu a absolútne unikátnemu zloženiu prenikajú minerály z neho tak hlboko, že sú schopné uľaviť od bolestí až do hĺbky kĺbov. Dokázaný je aj jeho pozitívny vplyv na svaly a pokožku celého tela. Po 20 minútach zo seba bahno opláchnete teplou sprchou a na miestach, kde bolo aplikované je pokožka ružová a prekrvená. Jediné, čo vám milený personál odporučí po tom, čo vás zabalí do plachty a deky je ľahnúť si a relaxovať. Nebránite sa. Prečo aj.

Zrkadlisko a Bahnisko

Spomínali sme, že vaše tempo sa vstupom na Kúpeľný ostrov rapídne spomalí? Presne tak to zostane po zvyšok času, ktorý piešťanské kúpele využijú na vaše čičíkanie v liečivej náruči. Vašim „dress code“ sa stane župan...ak chcete. V pohodlných papučkách odkráčate do prekrásneho kúpeľného krídla Irma, ktoré je zomknuté s hotelom Thermia Palace. Zapozeráte sa do secesného zdobenia, dojem na vás spravia vysoké, masívne dvere no najmä teplo, ktoré sála spoza nich i z ľudí, ktorí sa vám celý čas láskavo venujú.

Irma je pekne spravodlivo rozdelená na mužskú a ženskú časť. To preto, aby ste mohli každý kúsok svojho nahého tela bez ostychu vystaviť pôsobeniu vzácnych prírodných zdrojov. 20 minút si užívate teplý kúpeľ v sírnej vode. Tak, ako vás Pán Boh stvoril odkráčate zavŕšiť dokonalé hĺbkové prehriatie do Bahniska. Vitrážové okná, hodiny, kupola, bahno a zvuky liečivej priateľky Irmy, ktorá stojí priamo nad prameňom termálnej vody – celý tento kolorit vám bude pripadať ako z iného sveta. Bahno na vás trpezlivo čaká na spodku poloblúkového bazéna. Potuluje sa vám medzi prstami. Dvihnete ho nohou, osmelíte sa natrieť si ním ramená, krk, tvár. Po výstupe z Bahniska sa nesprchujete – všetky vzácne minerály dokončia svoju prácu na lôžku. Zabalia vás ako bábo do plachty a teplej deky, kde spojenie s realitou stratíte úplne. Jemne rozospatí na seba opäť prehodíte župan a cítite sa ako znovuzrodení.

Suchá masáž na vodnej posteli

Stalo sa vám niekedy, že ste si predstavili, koľko ľudí už ležalo v ten deň pod rukami maséra? Prišlo vám ho na sekundu ľúto, keď ste pocítili jeho mocné ruky, ktoré musia tiež cítiť únavu? Presne tohto pocitu vás zbaví suchá masáž na vodnej posteli. Na prvú si to človek predstaví len ťažko, no po tom, čo sa uložíte na „vaňu s blanou“ a pohojdá vás ako loďku na hladine vody zažijete – „masérku“ vodu, ktorá nepozná únavu. Trysky pod blanou sú naprogramované tak, aby robili presne to, čo majú. Vami zvolenou intenzitou sa povenujú každému centimetru vašej chrbtice, vymasírujú lýtka a šiju – pár krát vám po tele prebehnú slastné zimomriavky. A garantujeme vám, že tá „mašinka“ presne vie, čo robí a robí to veľmi, veľmi dobre. Zabudli sme na jeden detail – pri tejto procedúre sa nemusíte unúvať ani s vyzliekaním župana. Zvalíte sa „na hladinu“ rovno v ňom.

Nechce sa vám, no zistíte, že ste po všetkom tom rozmaznávaní vyhladli. Svoj dokonalý wellness zážitok korunujete už len samotným vstupom do reštaurácie Grand hotela Thermia Palace. Stane sa vám presne to, čo sa stalo už pri vstupe na nádvorie. Nebudete vedieť, kam sa skôr pozerať. Luxusne prestreté stoly, personál, ktorý vás usadí, oblúk okien, ktoré ponúkajú výhľad na bujnú zeleň za nimi. A originálny päťuholníkový obraz od Alfonsa Muchu rovno nad dverami reštaurácie. V rukách vám pristane sezónne menu a pozorujete, ako čašníci v rukavičkách roznášajú lákavo vyzerajúce jedlá na okolité stoly a tešíte sa na to svoje!

Navnadili sme vás? Presne to sme chceli spraviť. S najlepším úmyslom. Piešťany sú skvost, ktorý by ste na svojich potulkách po Slovensku mali poctiť svojou návštevou. Kúpele vás za odmenu poctia rokmi overenými liečivými účinkami, krásou, milotou a pohostinnosťou, ktorou je Kúpeľný ostrov presiaknutý.

Viac informácií a možnosti rezervácie nájdete na stránke www.ensanahotels.com/sk.

Fotogaléria


Tagy:
kúpele Piešťany PR článok

2021-06-04 10:00:00  |  Foto: Ensana Health Spa Hotels  |  Zdroj: PR článok

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia