Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Ubráňte sa komárom počas noci: Tu sú 4 spôsoby ako na to!

Komáre sú po teple druhou
Komáre sú po teple druhou "najotravnejšou" vecou, ktorú cez leto zažijeme. Ako si s nimi poradiť, najmä v noci? (Zdroj: pixabay.com)

Počas dňa sa im dokážeme ako tak ubrániť. Repelenty, sviečky, dlhé oblečenie. V noci sme však voči tomuto otravnému hmyzu takpovediac bezbranní. Viete, ako si s tými „potvorami“ poradiť? Jednoduché triky ako prežiť bezstarostnú noc bez ranného prekvapenia.

Noste dlhé pyžamové nohavice

Iste, počas najhorúcejší nocí je predstava akéhokoľvek pyžama neznesiteľná. No čím menej odhalenej pokožky „ukazujeme“, tým menšia možnosť je, že si vás komár vyhliadne za obeť. Dlhé pyžamové nohavice a ponožky sú zaručeným spôsobom, ako predísť štípancom, najmä v tých oblastiach, kde útočia komáre najčastejšie. Teda miesto okolo členkov, zápästia či v oblasti krku.

Nechajte zapnutý ventilátor

Vytvoriť si v spálni prievan počas toho, ako odpočívate, je počas horúceho leta na nezaplatenie. Nielenže sa v miestnosti dá dýchať, ventilátor vydáva zvuk, ktorý môže komára odpudiť.

Navyše:

  • Komáre sú zlí letci, letia iba 1 až 1,5 míle za hodinu, takže "vietor" je pre nich obrovskou prekážkou
  • Komáre nájdu svoje „obete“ pomocou vydychovaného oxidu uhličitého, takže aj ho vzduch z ventilátora odoženie, bude ťažšie vás nájsť

Osprchujte sa pred spaním

To, čo na nás komárov najviac láka, je pot. Dôležitú úlohu zohráva najmä kyselina mliečna, ktorá ich tak veľmi priťahuje. Preto sprcha pred spaním je najlepším spôsobom, ako sa štípancom vyhnúť. Poriadne sa osušte a užívajte si ničím nerušený spánok.

Použite éterické oleje

Citrónová tráva a škorica sú len dva príklady z vyše 20 rastlinných výťažkov, ktorými môžete bojovať proti otravným komárom. Postačí jednu z týchto vôní zamiešať s vodou, nastriekať ju do okolia postele a odpudiť tak doterný hmyz, ktorý vám dokáže skomplikovať život.

Ak sa predsa len stane, že vás komár poštípe, pozrite si najčastejšie domáce prípravky, ktoré vás zbavia štípancov. 

Čítajte tiež: Ortopéd vyšiel s pravdou von: Sú crocsy skutočne škodlivé?

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9