Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Najväčšie hrozby, ktoré nás čakajú v roku 2015: Toto nás môže úplne zničiť!

V roku 2015  môže svet postihnúť obezita i ebola!
V roku 2015 môže svet postihnúť obezita i ebola! (Zdroj: thinkstock.com)

Nielen zemetrasenie, záplavy a iné prírodné katastrofy môžu byť jediným nebezpečenstvom! Existuje množstvo ďalších hrozieb, ktorými môžeme v roku 2015 čeliť. Udalosti tohto roku nám pripomenuli, aký je svet krehký a naša civilizácia zraniteľná!

Epidémia eboly

Najhoršia epidémia eboly prepukla vo februári tohto roku v západnej Afrike. Vyžiadala si už 13 268 laboratórne potvrdených alebo podozrivých prípadov a 4 960 úmrtí na toto ochorenie. V Guinei s nákazou úspešne bojujú, naopak v Libérii a Sierra Leone sa teraz choroba prejavuje najhoršie.

Ebola je najväčšou hrozbou, odkedy sa objavilo ochorenie AIDS. Následky epidémie eboly v západnej Afrike by mohli do konca roka 2015 spôsobiť ekonomické škody pre medzinárodný obchod, investície a podnikanie vo výške 25,5 miliardy eur. Ak sa epidémia eboly úplne nezastaví môže sa rozšíriť aj do mnohých európskych krajín! 

Klimatické zmeny

V strednej Európe už dlhšie dominujú mierne zimy. V súčasnosti možno očakávať teplotne podpriemernú zimu. V jednotlivých zimných sezónach sa môžu vyskytnúť periódy, ktoré budú vykazovať výrazne zimné prejavy. Aj v teplotne nadpriemernej zime nie je vylúčený vznik arktických mrazov a snehovej kalamity.

V budúcnosti by sme mohli čeliť vyšším teplotám o štyri stupne, čo síce nie je koniec sveta, ale ľudstvo sa s tým ťažko vysporiada. Milióny ľudí môžu prísť o svoje domovy kvôli zvýšeným hladinám morí. Navyše, počasie môže poriadne ovplyvniť poľnohospodárstvo!

Na posilnenie imunity vyskúšajte Imunit 5PreveMax. Je to čisto prírodný produkt s obsahom látok získaných zo sladkovodnej riasy chlorelly, betaglukánov z hlivy ustricovej- huby bohatej na rad minerálnych látok, vitamínov C a B6, kyseliny listovej a selénu.

Obezita

O obezite už vieme toho dosť. Je to nebezpečné ochorenie, ktoré je už veľmi rozšírené po celom svete. Príčinou obezity je predovšetkým nadmerná konzumácia energeticky bohatých potravín a nedostatočná fyzická aktivita. Obezita je poslednou dobou často nazývaná ako epidémia 3. tisícročia.

Situácia je horšia vo východnej Európe, kde obezitou trpí 40% žien, vysoký výskyt je aj v stredozemných štátoch a u čiernych žien v USA. Ohrozuje stále viac a viac ľudí a ak sa jej výskyt nazastaví mohla by zapríčiniť ešte vyšší výskyt predčasných úmrtí na kardiovaskulárne ochorenia.

Výbuch sopky

Existujú predpoklady, že  v roku 2015 by mala vybuchnúť už aktívna islandská sopka Bardarbunga. Čo sa stane ak vybuchne? Odborníci predpokladajú že výbuch spôsobí masívne uvoľnenie jedovatého oxidu siričitého a ďalších nebezpečných plynov, ktoré zahalia oblohu celej Európy.

Predpokladá sa aj to, že výbuch zmení obvyklé modely počasia, čo môže mať za následok slabú úrodu v Európe. Ceny obilia by sa mohli zdvojnásobiť!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9