Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Triky, ako skladovať vianočné pečivo: Na Štedrý deň bude dokonalé!

Skladujte vianočné zákusky správnym spôsobom a na Štedrý deň budú mäkké!
Skladujte vianočné zákusky správnym spôsobom a na Štedrý deň budú mäkké! (Zdroj: thinkstock.com)

Do vianočných sviatkov zostáva ešte pár dní, väčšina z vás už má niektoré druhy koláčov napečené. Ako ich však skladovať, aby boli mäkké a voňavé? Tento rok vám dobroty konečne nevyschnú a nestvrdnú!

Niektoré zákusky máme vo zvyku pripraviť o niekoľko dní dopredu. Príkladom sú medovníčky, ktoré vydržia aj niekoľko mesiacov, preto sa pečú aj tri týždne v predstihu. Zákusky pripravené v predstihu však majú jednu nevýhodu. Kým začne Štedrý deň, môžu stvrdnúť alebo vyschnúť a ich lahodná chuť je fuč!

V prvom rade je dôležité si uvedomiť, že každé vianočné pečivo, čokoláda, či torty by mali byť uložené na tmavom a chladnom mieste. V žiadnom prípade ich nedávajte priamo na slnko. Väčšina vianočných dobrôt by mala byť uložená pri teplote do 5 °C. Pozor však na to, aby neklesla pod bod mrazu.

Čo sa týka nádob, najideálnejšie je pečivo a sladkosti skladovať v krabiciach. Preto si ich nezabudnite ešte pred pečením zaobstarať, aby ste nemali problém, že vám chýbajú. Prichystajte si papierové a plastové obaly.

Medovníky

Medovníkom najviac vyhovuje keramika. Naplňte nimi hlinené pekáče a dobre prikryte alobalom. Do nádoby môžete pridať rozkrojené jablko či kúsok chleba. Tak vytvoríte pre medovníky skvelé podmienky na to, aby ostali dlho mäkké. Stáva sa, že pečivo natiahne pachy zo svojho okolia. Tomu môžete ľahko zabrániť väčším kusom alobalu, ktorý dobre prikryje dná i steny nádob.

Sušienky a linecké pečivo

Tieto dobroty dajte do plechových krabíc a dóz. Prikryte ich obrúskami alebo hodvábnym papierom. Keď ich vytiahnete na štedrovečerný stôl, budete prekvapení ich čerstvosťou, ako by ste ich len pred chvíľou upiekli.

Tejpovacia páska Pharmadoct sa môže používať v rôznych situáciách, napríklad ako pooperačná pomôcka v rehabilitačnej a športovej medicíne.Zlepšuje svalové funkcie a tiež stabilitu kĺbov a priaznivo ovplyvňuje cirkuláciu krvi a lymfy.

Orechové alebo kokosové guličky

Pripravte si krabicu, ktorú vyložte alobalom. Do nej potom uložte orechové alebo kokosové guličky. Prikryte ich však aj zhora alobalom. Ukladáte guličky v niekoľkých vrstvách? Preložte aj jednotlivé vrstvy alobalom, aspoň sa nebude horná vrstva drobiť na spodnú.

Rolády

Napiekli ste rolády? Tie tiež patria do alobalu a radi majú chlad.

Pečivo a zákusky s čokoládovou polevou

Tieto sladkosti ocenia, ak ich dáte do plastových nádob a necháte v chladničke.

Vianočka

Vianočku zvykne väčšina z vás zabaliť do igelitového vrecka. Radšej tak urobte do alobalu! Tak vám vydrží dlhšie.

Ak ste napiekli viac koláčov a už teraz viete, že ich všetky na Vianoce nezjete, jednoducho ich dajte do plastových krabíc a zamrazte. Tak si môžete vôňu vianočného pečiva užívať ešte v januári.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9