Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Tomuto neuveríte: Takto vyzerá hamburger, ktorý má 10-tisíc kalórií!

V meste Preston si zákazníci môžu pochutnať na nezvyčajnom hamburgeri (Ilustračná fotografia). Zobraziť galériu (2)
V meste Preston si zákazníci môžu pochutnať na nezvyčajnom hamburgeri (Ilustračná fotografia). (Zdroj: photl.com)

Toto sa len tak nevidí! Tridsaťdeväťročná Corinne Clarksonová so svojim manželom Johnom vytvorili hamburger, ktorý by vás zasýtil skoro na celý týždeň dopredu. Má totiž neuveriteľných 10-tisíc kalórií!

Čo obsahuje a koľko stojí?

Manželský pár z mesta Preston v britskom Lancashire ponúka zákazníkom skutočnú delikatesu. Potrebujú „len“ 2,2 kilogramu hovädzieho mäsa, šesť plátkov syra, tri celé sendviče, paradajky a šalát. Ide o hamburger, ktorý je obalený v bochníčkoch z ďalších hamburgerov. Ak by niekto zatúžil po tejto pochúťke, bude potrebovať 20 libier, t.j. približne 24 eur.

Hamburger až na štvrtý pokus

Pár sa inšpiroval epizódou zo šou The Regular Show, kde sa dve osoby pokúsili zjesť obrovské hamburgery, ktoré vyzerali podobne ako tie od Corinne. Preto sa pár rozhodol, že vo svojej predajni budú ponúkať obrie hamburgery. Trvalo im však dlhšie, kým vytvorili obrovskú vysokokalorickú pochúťku. Vraj sa im to podarilo až na štvrtýkrát.

Takto vyzerá hamburger s kalorickou hodnotou 10-tisíc kalórií. Dali by ste si? (Foto: screenshot Dailystar.co.uk)
Zobraziť galériu (2)
Takto vyzerá hamburger s kalorickou hodnotou 10-tisíc kalórií. Dali by ste si? (Foto: screenshot Dailystar.co.uk)  (Zdroj: screenshot Dailystar.co.uk)

Vystačí na 5 dní

Denný príjem kalórií činí u žien približne 2 000 - 2 500 kalórií, zatiaľ čo u mužov je to 2 500 - 4 000 kalórií za deň. Samozrejme, záleží aj od veku, telesnej hmotnosti a vynaloženej fyzickej námahe. Obrovský hamburger, ktorý vytvoril manželský pár v Prestone, má kalorickú hodnotu, ktorá by vystačila na minimálne 5 dní!

Chceli, aby si ich ľudia všimli

John Clarkson, bývalý mäsiar, prevádzkoval obchod s hranolčekmi 25 rokov. Na otázku, prečo vytvorili vysokokalorický hamburger, ktorý si málokto dopraje, odpovedal John jednoducho.

"Vždy sme robili extrémne veci. Nemá zmysel robiť niečo polovičato. Musíte ísť do extrému, aby si vás niekto všimol," povedal John Clarkson

Trúfli by ste si na túto pochúťku?

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9