Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Ochorenia a problémy, ktoré sa bez liekov dajú odstrániť aj rázovou vlnou

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: zackKOP/Shutterstock.com)

V priebehu života vie naše telo potrápiť množstvo nepríjemných problémov, ktoré sa našťastie dajú viacerými spôsobmi odstrániť. Siahnuť po liekoch však nie je vždy jediné a najlepšie riešenie.

Jednotlivé závažné zdravotné komplikácie radšej vždy konzultujte s odborníkom. Existuje ale technika, ktorá sa v modernom medicínskom svete presadzuje čoraz častejšie, pretože si nevyžaduje aplikáciu liečiv s množstvom ich ďalších vedľajších účinkov.

Rázová vlna je technológia, ktorá umožnila zlepšenie života mnohých pacientov po celom svete, v tomto článku sa preto zameriame na ochorenia a problémy, ktoré dokáže efektívne riešiť.

Prečo práve rázová vlna?

Špeciálna rázová vlna je neinvazívna terapeutická metóda, ktorá využíva mechanické tlakové vlny na ošetrenie rôznych zdravotných problémov. Pôvodne sa táto technológia často aplikovala na rozdrvenie obličkových kameňov, no neskôr sa jej využitie rozšírilo aj do iných oblastí medicíny. Dôležité je, že pacientom tento inovatívny spôsob liečby prináša úľavu, zlepšenie i odstránenie rôznych problémov.

Ochorenia, ktoré sa dajú odstrániť rázovou vlnou

S odstránením každej zdravotnej komplikácie vám najlepšie pomôže lekár, ktorý tiež môže po odbornej liečbe (ako ďalší podporný prostriedok) naordinovať pobyt v tom najlepšom kúpeľnom hoteli, kde prírodné zdroje termálnych vôd k zlepšeniu zdravotného stavu prispejú ešte viac.

Ochorenia a problémy, ktoré
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: catinsyrup/Shutterstock.com)

Rovnako má lekár oprávnenie a skúsenosti na to, navrhnúť vám riešenie v podobe rázovej vlny, ktorá sa dnes veľmi často využíva pri odstránení nasledujúcich problémov:

  • Zápal šliach: Rázová vlna je účinným nástrojom pri liečení chronických zápalov šliach, ako je napríklad achillova tendinitída alebo tenisový lakeť. Terapia podporuje regeneráciu tkaniva a stimuluje hojenie.
  • Vápenatá tendinitída: Rázová vlna dokáže „rozbiť“ aj vápenaté usadeniny v šľachách a podporiť ich odstránenie z tela, čo vedie k zníženiu bolesti a zlepšeniu mobility.
  • Plantárna fascitída (päta špička): Tento bežný problém, ktorý spôsobuje silnú bolesť chodidla, môže byť účinne liečený pomocou rázovej vlny, ktorá stimuluje hojenie a regeneráciu tkaniva.
  • Erektilná dysfunkcia: Nové výskumy ukazujú, že rázová vlna môže pomôcť aj pri liečení erektilnej dysfunkcie zlepšením krvného obehu v penise.
  • Kĺbové a svalové problémy: Rázová vlna sa tiež používa na liečenie rôznych kĺbových a svalových problémov, ako je artróza, bolesť kĺbov alebo svalové kŕče.

Dokáže vytvarovať telo do plaviek

Rázová vlnová terapia sa v posledných rokoch začala využívať aj v oblasti estetickej medicíny a dermatológie, konkrétne na boj proti celulitíde a pri chudnutí. Aj keď táto technológia nepredstavuje priamo metódu na chudnutie, môže byť efektívnym doplnkom k tradičným stratégiám, ako je zdravá strava a pravidelné cvičenie, s ktorými si veľmi jednoducho a rýchlo vytvarujete krásne štíhle telo do plaviek na plánovanú dovolenku na Cypre.

Môže zmierniť postraumatické spazmy

Zbaviť sa traumy z úrazu alebo poranenia je niekedy naozaj ťažké. Veľmi veľkú úlohu zohráva podpora blízkeho okolia a psychika, ktorej dokáže často pomôcť aj príjemná vôňa z modernej aroma lampy. Ani rázová vlna však nie je v tomto prípade na škodu.

Ochorenia a problémy, ktoré
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Photoroyalty/Shutterstock.com)

Áno, aj pri liečbe postraumatických spaziem vie byť rázová vlna nápomocná. Ide o svalové kŕče, ktoré sa často objavujú ako reakcia na určité traumy alebo zranenia a môžu spôsobiť bolesť, nepohodlie a obmedzenie pohybu. Prekrvením postihnutej časti v podobe rázovej vlny sa môže proces hojenia zrýchliť a bolesť odstrániť.

Ako to funguje?

Rovnako ako príjemne teplý prúd vody počas vašej prítomnosti v štýlovom sprchovom kúte dokáže uvoľniť stuhnuté svalstvo, aj rázová vlna vie jednotlivé svalové tkanivá prekrviť, podporiť ich regeneráciu a spôsobiť postupné uvoľnenie. Rázová vlna tiež dokáže zmierniť svalové spazmy a s tým spojenú bolesť.

Proces rázovej vlny stimuluje aj metabolizmus tukových buniek, zlepšuje cirkuláciu a lymfatickú drenáž, čo môže pomôcť redukovať vzhľad "pomarančovej pokožky" spojenej s celulitídou. Taktiež môže prispieť k zlepšeniu tónu a pružnosti kože.

Pri liečbe celulitídy sú rázové vlny smerované na problémové oblasti, kde pomáhajú rozbiť tukové bunky. To môže zlepšiť vzhľad pokožky a pomôcť pri chudnutí v kombinácii so zdravým životným štýlom.

Výhody a možné riziká

Rázová vlna je neinvazívna, čo znamená, že si nevyžaduje chirurgický zákrok, a preto je spojená s menším rizikom komplikácií. Ako ale všetky liečebné metódy, aj rázová vlna má svoje kontraindikácie. Tie zahŕňajú tehotenstvo, prítomnosť krvných zrazenín alebo užívanie liekov, ktoré znižujú schopnosť krvi zrážať sa. Je preto dôležité konzultovať túto terapiu s odborníkom, aby sa predišlo nežiaducim účinkom.

Technológia rázovej vlny je dôležitým prínosom do sveta medicíny a poskytuje nám účinný nástroj na riešenie mnohých zdravotných problémov. Je však dôležité pripomenúť, že aj keď je táto technológia veľmi sľubná, nejde o všeliek. Účinnosť tohto riešenia tiež môže byť variabilná v závislosti od konkrétnej situácie a zdravotného stavu pacienta, preto by sa rozhodnutie o použití rázovej vlny vždy malo robiť na základe podrobných konzultácií s odborníkom.

Viac o téme: ZdraviePrevenciaChorobyPR článokRázová vlna
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9