Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Nenápadný zabijak, o ktorom si všetci myslia, že je zdravý: Pohár vína je vraj ako tri poldecáky vodky!

Na prvý pohľad je víno zdravé, no v skutočnosti zabíja!
Na prvý pohľad je víno zdravé, no v skutočnosti zabíja! (Zdroj: thinkstock.com)

Niektorí tvrdia, že pohár vína nám neublíži, ba dokonca je pre nás liekom. Vraj je zdraviu prospešný. Iní odborníci však tvrdia prvý opak. O poháre vína dokonca hovoria ako o tichom zabijaku, ktorý nás postupne zničí!

Odjakživa ľudia pripisovali vínu liečivé účinky. Už najslávnejší grécky lekár minulosti Hippokrates odporúčal všetkým, aby pili víno pravidelne. Dokonca sa používalo ako dezinfekčný prostriedok na rany. Zatiaľ čo ho odporcovia požívania akéhokoľvek alkoholu odcudzovali, jeho sláva i ďalej stúpala a na svetlo sveta sa dostali nové skutočnosti, ktoré vínu len nahrávali. Výborný antioxidant - aj to sa o tomto alkoholickom nápoji hovorí.

Potichu zabíja

Úrad Public Health of England (PHE), ktorý patrí pod anglické ministerstvo zdravotníctva však hovorí o víne ako o tichom a nenápadnom zabijakovi. Práve to, že sú mnohí presvedčení o jeho priaznivých účinkoch, robí z neho o to nebezpečnejší alkohol. Mnohí si preto povedia, že viac pohárikov dobrého vína neublíži, no práve naopak! Už pri pití dvoch a viac pohárov vína sa zvyšuje závislosť a pomaly človeka zabíja.

Užívate pravidelne alkoholické nápoje? Liv 52, ktorý obsahuje komplex výťažkov z 8 bylín, priaznivo pôsobí na funkciu pečene

Môže za to ľudská slabosť

Duncan Silbie z Public Health of England upozorňuje, že úmrtia Britov v dôsledku pitia alkoholu stúpli od roku 1970 o neuveriteľných 500 %! Alkohol patrí vo Veľkej Británii medzi najčastejšie príčiny úmrtia u pracujúcich obyvateľov. Mnohí si neuvedomujú, koľko pijú, nemajú to pod kontrolou, preto sa im to vymkne z rúk a v lepšom prípade skončia s rannou "opicou". Často sa však stáva, že sú hospitalizovaní s cirhózou pečene. Až 75 % percent ľudí tak skončí a vtedy je už neskoro na úplne vyliečenie. Najväčším problémom alkoholu je podľa odborníka z Public Health of England neschopnosť ľudí kontrolovať dopad pitia na svoje zdravie. Ľudská slabosť je na vine!

Pomôžu pravidelné kontroly

Jeden pohár vína je zrovnateľný s troma pohárikmi vodky (0,4 dcl). Ak ho človek do seba vyleje, niekedy ani len netuší, koľko vypil. Už dva poháre či celá fľaša značia veľké množstvo alkoholu. Podľa úradu by pomohlo, ak by chodil človek pravidelne k svojmu praktickému lekárovi a bola by mu monitorovaná pečeň. Práve to by mohlo byť riešením. Tak by sa mohlo predísť problémom, ktoré by mohli skončiť fatálne!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9