Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Sila piva prekvapila i samotného profesora: Takto nám pomôže!

Pivo je zdraviu prospešné!
Pivo je zdraviu prospešné! (Zdroj: thinkstock.com)

O tom, že pivo je zdravé, niet pochýb. Samozrejme, platí to len v prípade striedmeho pitia. Na sympóziu Pivo a zdravie, ktoré sa konalo v Bruseli, sa však prezentovali výsledky jednej štúdie, ktorá doslova položila na kolená i španielskeho lekára Ramóna Estrucha!

Výborný na imunitu

Najdôležitejšie je umiernené pitie spolu so zdravou stravou. Takýto životný štýl zdôrazňuje Ramón Estruch, ktorý je riaditeľom akcie Pivo a zdravie, profesorom medicíny a tiež lekárom z barcelonskej kliniky.

Súčasťou programu na sympóziu bolo zverejnenie výsledkov nedávnej štúdie, ktorá len potvrdila prospešnosť zlatého moku! Jeho striedme pitie je výborné ako prevencia niektorých infekčných chorôb. Tí, ktorí sa stravujú zdravo a zároveň si občas doprajú pivo, majú menej zdravotných záznamov o infekčných chorobách dýchacieho systému.

Pivo tak podporuje ochranyschopnosť organizmu. Podľa profesora to však platí len v prípade, ak si dospelý muž dá dva poháre piva, žena jeden a to vždy s jedlom. Na druhej strane nejde to úplne zovšeobecniť, nakoľko niektorí ľudia môžu byť k chorobám náchylnejší než iní.

"Pivný pupok" ako mýtus

Na sympóziu sa tiež diskutovalo o ďalších zdravotných účinkoch piva na ľudský organizmus i o ďalších štúdiách, ktoré mapovali dopady zložiek obsiahnutých v alkoholickom nápoji na choroby krvného obehu a podobne. Iná štúdia jasne potvrdila, že pri striedmom pití piva nevzniká „pivný pupok“. Platí to len v prípade dlhodobejšej konzumácie nezdravých jedál bez fyzickej aktivity, takže pivo nie je priamym vinníkom.

V Belgicku, teda krajine, ktorá je známa svojou pivnou kultúrou, sa sympózium Pivo a zdravie konalo už siedmykrát. Pravidelne na ňom vedci prezentujú najnovšie poznatky o zdravotných výhodách umierneného pitia piva. Dokonca do niektorých výskumov účinkov piva sa zapájajú európske pivovary.

Ďalšie účinky piva

  • Porazí cukrovku.
  • Blahodarne pôsobí na srdce.
  • Reguluje hladiny hormónov.
  • Chráni pokožku pred poškodením slnečným žiarením.
  • Posilňuje vlasy zvnútra.
  • Znižuje riziko rakoviny.
  • Podporuje zdravie mozgu.
  • Chráni pred cievnou mozgovou príhodou.

Čo všetko sa skrýva v pive? Prečítajte si na Vyšetrení, prečo je v niektorých prípadoch pivo lepšie ako voda!

Šírte informácie o zdraví ďalej! Nikdy neviete, komu môžu pomôcť. Vďaka zdieľaniu sa o článku dozvedia aj vaši priatelia.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9