Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Najhlúpejšia vec na svete? Rusi prišli na trh s nealko vodkou

Rusi prišli na trh so zaujímavou vodkou, ktorá je nealkoholická.
Rusi prišli na trh so zaujímavou vodkou, ktorá je nealkoholická. (Zdroj: sxc.hu )

Keď sa povie Rusko, okamžite si ho každý spojí s vodkou. Rusi sú známi tým, že si radi doprajú poháriky tohto lahodného alkoholického nápoja. Navyše, patrí medzi hlavné symboly krajiny. Tentokrát však Rusi prišli na trh so zvláštnym nápadom, ktorý sa na nich vôbec nepodobá. Vymysleli nealkoholickú vodku. Čítate dobre. Rusi, ktorí nepohrdnú poriadnym alkoholom, si môžu teraz kupovať nealko vodku. Čo je to za nápad?

 

Chceli spôsobiť eufóriu

Výrobcovia pravej alkoholickej vodky si zo začiatku kládli otázku, či sa náhodou Rusi nezbláznili. S úžasom spočiatku reagovali aj konzumenti vodky, ktorí boli zdržanliví. Avšak Rusi presne vedeli, prečo na trh prichádzajú s týmto zaujímavým nápojom.    

„Je to síce trošku zvláštny vynález, ale účelom vodky je spôsobiť eufóriu. Možno by to mohlo byť užitočné pre ľudí, ktorí chcú predstierať, že pijú,“ vysvetľuje tlačová hovorkyňa Olga Folova.

Najprv išlo o vtip

Jeden z konzumentov vodky uviedol, že by to mohol byť skvelý nápad pre ľudí, ktorí chcú panáka v spoločnosti, ale nechcú sa opiť. Znie to zvláštne, keďže s tým Rusi nemajú žiadny problém..

Pôvodne išlo o vtip, ktorý sa šíril po internete. Nápoj mal mať príchuť skutočnej vodky, ale o desať rokov si dala skupinka poľnohospodárov tento názov patentovať.

Kupuje sa vo veľkom

Tento nápad dokonca podporil aj prezident Medvedev, ktorý je znepokojený rozšíreným alkoholizmom v Rusku.

Hovorí sa, že na výrobu vodky mali použiť šupky zo slnečnicových semien. Avšak, technológiu výroby odmietli výrobcovia prezradiť. Aj keď sa dodáva do obchodov zatiaľ len v menších množstvách, ide na dračku! Stala sa veľmi populárnou. Obsahuje menej ako 1,5 % alkoholu, čo je najnižší obsah u takéhoto druhu alkoholu. Napriek tomu sa veľmi dobre predáva.

Aká je jej budúcnosť?

Na nealkoholickú vodku sú rôzne názory. Niektorým sa tento nápad páči, iní ho jednoznačne odmietajú. Považuje sa dokonca za skvelý marketingový ťah. Ako sa najrýchlejšie predá vodka? Ak ju nazvete vodkou.

Pozitívny názor však nemá Alesya Brezhnevskaya, osobný asistent vo farmaceutickej spoločnosti, ktorý budúcnosť tejto vodky zavrhuje.

„Zbláznili ste sa? To kde ste na Zemi videli, aby sa predávala nealkoholická vodka? Po pravde, pijem vodku predsa preto, aby som sa opil. Dávam jednoznačné nie tomuto nápadu,“ dodal Alesya Brezhnevskaya na záver.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9