Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Takmer prišla o život: Alkohol roztrhol žene priedušnicu

Megan Thomason vypila nadmerné množstvo alkoholu, ktoré jej roztrhlo priedušnicu. Zobraziť galériu (2)
Megan Thomason vypila nadmerné množstvo alkoholu, ktoré jej roztrhlo priedušnicu. (Zdroj: mirror.co.uk)

Už tu nemusela byť! Mladá britská študentka Megan Thomasonová doplatila na opijáš so svojimi kamarátmi, keď do seba v baroch „hádzala“ trojité vodky. Boli v akcii, preto to chcela využiť. Čo však potom nasledovalo, netušila ani vo sne! Skončila v nemocnici s roztrhnutou priedušnicou! Jej život tak doslova visel na vlásku.

Zlákali ju lacné trojité vodky

Alkohol je metla ľudstva. Presvedčila sa o tom na vlastnej koži dvadsaťjedenročná Britka Megan Thomasonová, ktorá sa išla zabávať so svojimi kamarátmi do mesta. Zlákal ju lacný alkohol, ktorý pila, ako keby to bola voda! Najprv si dala niekoľko trojitých vodiek, potom sa s kamarátmi presunula do ďalších podnikov, kde pokračovala v pití alkoholu. Na to, že pitie lacného alkoholu v nadmernom množstve je nebezpečné, však prišla neskoro.

Začal sa boj o život

Opitá na mol išla po bujarej noci s kamarátmi do domu jej priateľa, kde pre ňu skoro ráno prišiel nevlastný otec. Nasledujúcich 24 hodín jej bolo strašne zle, vracala a dostala aj lieky na nevoľnosť, ktoré jej však nepomohli. Aj keď sa vracanie považuje za typický príznak nadmerného pitia alkoholu, u Megan išlo o život! Opuchla jej totiž tvár a krk, vyzerala ako škrečok!

Skončila v nemocnici, kde si lekári všimli jej napuchnutú tvár. Zistili, že si Megan vážne poškodila priedušnicu a diagnostikovali jej tzv. Emfyzén pľúc, teda rozdutie pľúc. Vtedy sa začal boj o život! Lekári mali obavy, aby nedostala otravu krvi alebo sa neudusila. Nemohla ani jesť, ani piť.

Bol to najhorší zážitok v mojom živote. Ľudia majú po alkohole opicu, ale ja som skoro zomrela. Bola som v šoku, keď som sa dozvedela, aké je to vážne,“ povedala Megan.

Lekári upozornili Megan, že jej chýbajú enzýmy potrebné na rozloženie alkoholu v tele, čo spôsobuje opuchnutie tváre.

Megan Thomasonová strávila 6 dní v nemocnici, kde bojovala o život. (Foto: Dailymail.co.uk)
Zobraziť galériu (2)
Megan Thomasonová strávila 6 dní v nemocnici, kde bojovala o život. (Foto: Dailymail.co.uk)  (Zdroj: dailymail.co.uk)

Alkoholu sa nedotkne

Jej matka Justine Bean a otec Gary Bean na ňu naliehali, aby už nikdy nepila alkohol. Po tomto nepríjemnom zážitku ich dcéra prisahala, že sa ho už nedotkne. Poučila sa na vlastnej chybe a chce presvedčiť svojich kamarátov, aby sa vzdali pitia lacného alkoholu.

 „Hlavné nebezpečenstvo pitia alkoholických nápojov je alkohol sám o sebe a jeho vplyv na ľudský mozog a telo. Je jedno, či budete piť víno, pivo alebo liehoviny – alkohol ovplyvňuje v každom prípade mozog a celé telo. Čím viac ho vypijete, tým je nebezpečnejšie,“ povedal na záver profesor Paul Wallace, hlavný lekársky poradca, ktorý robí prednášky o škodlivosti alkoholu.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9