Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Vyskúšajte hypnoterapiu: Uzdraví vás z akejkoľvek choroby

Uvoľnite sa a vyskúšajte hypnoterapiu.
Uvoľnite sa a vyskúšajte hypnoterapiu.

Počas zimných mesiacov je naša imunita oslabená, preto obvykle siahame po liekoch alebo liečivých bylinkách. Je tu však aj iný spôsob, ako si posilniť imunitu a vyliečiť sa z nepríjemnej choroby. Uzdraviť vás môže hypnoterapia, po ktorej budete nielen zdraví, ale vaše telo bude príjemne odpočinuté.

Hypnózou do podvedomia

Hypnoterapia je riadený spánok, v ktorom hypnotizovaný prijíma sugescie, teda slovné pôsobenia od hypnoterapeuta. Tie menia nielen stav mysle, ale aj telo hypnotizovaného. Stav mysle je pri hypnóze spojený s hlbokou relaxáciou. V tomto stave dochádza k dočasnému potlačeniu racionálnej časti, teda vedomia a uvoľní sa prístup do podvedomia. Človek sa tak stáva oveľa citlivejším a vnímavejším k tomu, čo hovorí hypnoterapeut.

Aby ste si tento stav dokázali predstaviť, sú tu dva príklady situácií, kedy sa nachádzame v stave podobnom hypnóze: pri dennom snívaní, keď nevnímame svoje okolie a naša myseľ je sústredená na naše predstavy alebo pri sledovaní televízie, kedy sa sústredíme na film tak, že nevnímame svoje okolie. Pri hypnoterapii je dôležitý profesionálny hypnoterapeut, ktorý má znalosti v danom odbore. Ten zostavuje text, ktorým sa odstraňujú zlozvyky, bolesť, ochorenie, skrátka to, čo hypnotizovanému prekáža v normálnom živote.

Druhy hypnoterapie

Najbežnejšou hypnoterapiou je klasická hypnoterapia, zameraná na odstraňovanie rôznych psychických a psychosomatických porúch. Je výborná vtedy, ak nezaberajú lieky ani iné tradičné metódy. Niekedy sa používa aj ako podporná liečba popri liečbe tradičnej.

Pri regresnej terapii sa hypnotizovaný vracia k predošlým zážitkom z vedoma do podvedomia. Pri vybavení udalostí z minulosti uvoľní hypnotizovaný priechod súčasným pocitom i problémom. Príčinou mnohých problémov sú väčšinou traumatizujúce zážitky z minulosti, ktoré sú hlboko skryté v našej mysli a regresná terapia sa ich snaží vyvolať a odstrániť.

Pre koho je vhodná?

Hypnoterapia dokáže vyliečiť ľudí, ktorí niekoľko rokov bojujú so závislosťou na omamných látkach. Zbaví vás fajčenia, ale aj brania drog. Túto terapiu môžu vyskúšať aj tí, ktorým sa nedarí schudnúť a trápi ich obezita. Je vhodná aj pre ľudí s poruchami osobnosti a s vírusovými ochoreniami. Veľmi priaznivo pôsobí na tých, ktorí sa liečia na rakovinu.

Čo dokáže vyliečiť?

Hypnoterapia dokáže vyliečiť akúkoľvek, či už psychickú alebo telesnú chorobu. Vďaka nej sa môžu stať minulosťou psychické problémy a psychosomatické poruchy, onkologické ochorenia, kožné choroby a tiež gynekologické problémy.

Hypnoterapia vylieči:

1. Psychické problémy - nespavosť, fóbie, úzkosť, strach a trému, depresie, bolesti hlavy, atď.
2. Psychosomatické poruchy - astma, žalúdočné problémy, obezita, vysoký krvný tlak, srdcová arytmia, atď.
3. Kožné choroby - ekzémy, akné, psoriáza, bradavice, atď.
4. Gynekologické problémy - bolestivá menštruácia, poruchy menštruácie, neplodnosť (psychicky podmienená), atď.
5. Onkologické ochorenia - potláča nepríjemné vedľajšie účinky ožarovania, ovplyvňuje bolesti a psychický stav (depresie, pocit straty zmyslu života), atď.

Táto terapia si teda dokáže poradiť takmer s každou chorobou. Pravdepodobne bude mať veľkú budúcnosť, o čom je presvedčený Dr. Otto Wetterstrand, švédsky lekár a psychoterapeut, ktorý sa začiatkom 20. storočia venoval hypnóze.

"Predpovedám hypnóze veľkú budúcnosť. Sugestívna terapia je jedným z najcennejších výdobytkov súčasnej medicíny," povedal Dr. Otto Wetterstrand.

Kam za hypnoterapiou?

Na Slovensku sa nájde niekoľko stredísk, ktoré ponúkajú hypnoterapiu. Ak chcete túto techniku vyskúšať, či už zo zvedavosti alebo máte nejaký psychický alebo fyzický problém, zájdite v prvom rade za psychológom v mieste vášho bydliska. Ten vás odporučí na svojho kolegu, ktorý sa zaoberá hypnózou. Vyhnete sa tak neprofesionálnemu hypnotizérovi, na ktorého môžete natrafiť na internete.

Ďalšou možnosťou je pochodiť najbližšie psychologické centrá a poradne a porovnať ich služby. Cenné môžu byť i recenzie klientov daného hypnotizéra, ktoré nájdete na internete.

Koľko trvá a aká je jej cena?

Jedno hypnoterapeutické sedenie trvá približne hodinu, pričom jeho cena sa pohybuje približne od 16 eur  za sedenie. Pre úplne zotavenie z psychického alebo fyzického problému je potrebné absolvovať niekoľko sedení. U každého je to však individuálne. Jeden môže potrebovať tri stretnutia, iný aj päť stretnutí. Počet a frekvenciu stretnutí si stanoví pacient spolu s terapeutom.

Ak vás trápi nejaký psychický problém alebo choroba, skúste lieky nahradiť príjemnejšou formou - hypnoterapiou. Hypnoterapia má totiž veľkú výhodu - nebolí a nemá žiadne vedľajšie účinky.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9