Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Dali by ste sa vymasírovať slizkými hadmi? Toto sú kuriózne masáže

Masáž hadmi má liečivé účinky.
Masáž hadmi má liečivé účinky.

Čo už tí terapeuti nevymyslia! Masáží je od výmyslu sveta, zrelaxovať môžete pri čokoládovej, medovej alebo kokosovej masáži, no liečivé účinky majú údajne aj hady či kaktusy. Počujete dobre, na svete existujú ľudia, ktorí si nechajú po sebe plaziť slizké hady. Masáž hadmi je len jednou z troch kurióznych procedúr, vďaka ktorým sa mnohí môžu zbaviť zdravotných problémov a zrelaxujú.

Masáž hadmi

Niektorí z nich majú strach, no pre iných sú liečebným prostriedkom. Kúpele v Izraeli ponúkajú svojim zákazníkom netradičnú, pre niekoho ba až strašidelnú masáž. Ide o masáž hadmi rôznych veľkostí. Za „smiešnych“ 80 dolárov si môžete dopriať skvelú masáž, ktorá pomáha znížiť stres – tým klientom, ktorí sa hadov samozrejme neboja.

Účinky tejto jedinečnej masáže sú znamenité, dokáže:

  • Zmierniť bolesti svalov a kĺbov.
  • Prináša uvoľnenie svalov, ich relaxáciu.

Akonáhle ľudia prekonajú všetky počiatočné obavy, následný fyzický kontakt s hadmi je pre nich veľmi upokojujúci a blahodárny.

Veľkosť použitých hadov závisí od typu masáže - tie väčšie sa používajú na zmiernenie svalového napätia a menšie hady vyvolávajú len príjemné pocity pri tom, ako sa plazia na ľudskom tele. Dajú sa použiť na rôzne časti tela, napr. na tvár, krk, chodidlá, či chrbát. Samozrejme, že všetky použité hady nie sú jedovaté.

Zatiaľ čo niektoré masérky používajú upokojujúcu hudbu alebo vonné sviečky ako doplnok masáže, majiteľ salónu uprednostňuje používanie hadov, ktoré môžu zmierniť bolesti kĺbov. Ak budete v Izraeli, môže byť takáto masáž pre vás skvelým zážitkom. Pokiaľ nemáte fóbiu z hadov...

Kaktusová masáž

Táto omladzujúca masáž kombinuje použitie listov kaktusu, nápoja z kaktusu a kvetov kaktusu a rôzne techniky masáže.

Kaktus je dobre známy pre svoje liečivé vlastnosti. Pomáha odstraňovať toxíny z tela a rehydratatovať pokožku, výsledkom čoho je pocit úplného zotavenia. Procedúra trvá približne 50 - 80 minút a jej cena je 182-250 dolárov.

Takúto masáž si môžete užiť v kúpeľoch Hakala vo Four Seasons Resort Punta Mita v Mexiku. Masáž poskytuje výraznú mexickú atmosféru. Pri masáži sa používa kombinácia listov Nopal – kaktus, ktorý sa zohreje, opuncia, a pulque - alkoholický nápoj, ktorý sa vyrába kvasením šťavy z Agave Americana. Je jedným z tradičných pôvodných nápojov Mexika.

Nopal Cactus (podobný ako Aloe Vera) hydratuje, detoxikuje a pomáha liečiť spáleniny od slnka. Masírovanie Nopal "šťavou" má výhodu aj v tom, že sa rýchlo vstrebáva do pokožky, nezanecháva mastný ani lepkavý film. Po procedúre už nebudete potrebovať sprchu.

Masáž na gondole

Masáž je možné mať prakticky kdekoľvek, vrátane benátskych kanálov. V Casanova kúpeľoch v hoteli Cipriani v Benátkach môžete zažiť netradičný spôsob relaxácie a vyplávať na typickom benátskom plavidle – gondole, pričom vás budú masírovať.

V úplne prirodzenej harmónii jemne hojdacej sa gondoly a talentovaných rúk maséra, vyvoláva masáž hlboký pocit pokoja. Profesionálne masážne lôžka, ktoré boli špeciálne navrhnuté tak, aby zabezpečili bezpečie a pohodlie počas plaveniana gondole, sú veľmi obľúbené. Je to turistická atrakcia pre milovníkov Benátok a kvalitných masáží. Počas tejto procedúry sa osobitný dôraz kladie na chrbát, ramená, krk a tvár. Používa sa pri nej jemná špeciálna masážna metóda Effleurage.

Na ochranu pred slnečnými lúčmi sa na citlivú pokožku nedávajú žiadne esenciálne oleje alebo parfumy, ale terapeuti z Casanova Spa používajú špeciálny olej bohatý na zmes vitamínov E a F s vysokým SPF slnečným faktorom, ​​kávový olej a broskyňové mlieko.

Špeciálna procedúra končí masážou nôh a možnosťou relaxácie v hotelovej voňavej záhrade s chladivým ľadovým čajom. Zvláštne miesto pre masáž na gondole bolo vytvorené v skrytom rohu benátskej lagúny. Počas masírovania bude pacient počuť len príjemný zvuk prílivu a odlivu mora.

V hoteli Cipriani je cena masáže až od 400 eur a dá sa objednať priamo s Casanova Spa personálom. Aj keď človek musí siahnuť hlboko do vrecka, táto masáž musí byť skutočným zážitkom. Boli by ste s väčšou pravdepodobnosťou jediní, ktorí by sa mohli pochváliť netradičnou masážou.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9