Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Diéta z doby kamennej: Stravujte sa tak, ako pravekí ľudia

Vyskúšajte diétu z doby kamennej, v ktorej sa konzumuje prevažne mäso.
Vyskúšajte diétu z doby kamennej, v ktorej sa konzumuje prevažne mäso.

Ak máte pokrk všedných diét, vyskúšajte jednu netradičnú, kde hrá hlavnú úlohu mäso. Je vhodná hlavne pre milovníkov mäsa, ktorí môžu vďaka nej schudnúť až o jednu konfekčnú veľkosť. Stravovanie je inšpirované jedálničkom ľudí spred 2,6 milióna rokov a aj keď ide o netradičný typ diéty, má veľké úspechy!

Diéta z doby kamennej, inak nazvaná ako paleontologická diéta, má množstvo výhod pre ľudský organizmus. Nielenže ňou schudnete a prečistíte si organizmus, ale vďaka nej sa môžete zbaviť kožných problémov či dokonca alergií a zlepší sa vám pleť a vlasy.

Zabudnite na syry, mlieko, cukor a pečivo

Samozrejmé je, že v dobe kamennej neexistovalo žiadne poľnohospodárstvo, čiže aj spracovanie z mlieka. To znamená, že by ste mali zabudnúť na akékoľvek pečivo, syry a mlieko. nepatrí sem ani cukor či umelé sladidlá.

Polotovary, ktoré ste doteraz konzumovali, by tiež mali byť nekompromisne minulosťou. Akékoľvek produkty modernej doby by mali byť pre vás jednoducho tabu. Na prvý pohľad to vyzerá tak , že by ste sa mali vzdať takmer všetkého. Čím by ste sa teda mali podľa človeka z doby kamennej živiť?

Toto by ste mali jesť

Je pravda, že doba kamenná bola drsná, najedol sa len ten, kto bol odvážny a niečo si ulovil. Nebojte sa, nemusíte si ísť do lesa uloviť nejaké zviera. Netreba zabúdať na to, že oheň, najväčší výdobytok doby kamennej, bol výborný na prípravu jedál a poznal ho každý. Často sa vtedy konzumovalo hlavne mäso, ryby, ovocie, zelenina, orechy, semená a vajíčka.

Príklad jedálnička na jeden deň

Raňajky: Praženica na olivovom oleji s nasekanou petržlenovou vňaťou, akékoľvek čerstvé ovocie v sezóne, bylinný čaj.

Desiata: Plátky chudého hovädzieho mäsa, čerstvé marhule alebo sezónne ovocie.

Obed: Caesar šalát s kuracím mäsom (olivovým olejom a citrónovým dressingom), bylinný čaj.

Olovrant: Plátky jabĺk, orechy.

Večera: Plátky rajčiny, grilované morčacie prsia bez kože, dusená brokolica, mrkva, a artičoky, miska čerstvých čučoriedok, hrozienok a mandlí.

Diétu dodržiava Megan Fox

O tom, že má úspech, svedčí fakt, že najznámejšou fanúšičkou tejto diéty je štíhla herečka Megan Fox. Preferuje ju hlavne kvôli tomu, že prečistí jej organizmus a tak uľaví tráviacej sústave, ktorá je zaťažovaná mnohými nekvalitnými potravinami. Vďaka nej má herečka čistú pleť, krásne vlasy a v neposlednom rade štíhlu postavu.

Nevýhody diéty

  • Ide o prísnu diétu, ktorá nemusí sedieť každému.
  • Jednostranné zameranie stravy spôsobuje pokles vápnika v tele.
  • Konzumácia mäsa denno denne môže zvýšiť riziko ochorenia ciev i srdcu.
  • Hlboko siahnete do peňaženky, keďže sa konzumuje prevažne mäso a morské plody, ktoré sú drahé.

Je len na vás, či sa ju rozhodnete vyskúšať. Ide však skôr o spôsob stravovania na určitú dobu ako o zmenu celkového životného štýlu.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9