Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Menej známy spôsob, ako na KRUHY pod očami: ŽIADNE plátky uhoriek, táto POTRAVINA je riešením

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: gettyimages.com)

Bonusom je výživa pokožky, vďaka čomu vyzerá zdravo a žiarivo! Aj preto by vlašské orechy nemali byť na stole len počas vianočných sviatkov, ale po celý rok.

Orechy  jednou z najvýživnejších potravín. Majú nálepku superpotraviny vďaka množstvu zdravotných výhod. Odborníci na zdravie odporúčajú zjesť pár vlašských orechov každý jeden deň. Sú obohatené o bielkoviny, ktoré pomáhajú pri chudnutí a zároveň sú zdrojom nenasýtených tukov, takže sú prospešné pre zdravie srdca. Vedeli ste však, že majú aj kozmetické výhody? Vyživujú pokožku, vďaka čomu vyzerá zdravo a žiarivo, uvádza sa na food.ndtv.com.

Podľa štúdie uverejnenej v Journal Of Food Science And Technology patria vlašské orechy medzi najbohatšie zdroje omega-3 a omega-6 nenasýtených mastných kyselín. Obe mastné kyseliny, ak sú konzumované v správnom množstve, pomáhajú predchádzať zápalom kože a súvisiacim problémom. Štúdia ďalej uvádza, že približne 95 až 99 percent populácie konzumuje menej omega-3 mastných kyselín, ako je potrebné pre dobré zdravie.

„Je dôležité zjesť dva až tri vlašské orechy denne, aby bola pokožka zdravá a vyživená,“ tvrdia vedci.

Aké sú výhody jedenia vlašských orechov:

1. Čistia krv

Orechy sú bohatým zdrojom antioxidantov, ktoré pomáhajú vyplavovať toxíny a neutralizujú voľné radikály v tele. Podľa správy v Harvard Health to ďalej prerušuje reťazovú reakciu, ktorá môže ovplyvniť iné molekuly v bunke, čím sa prečistí krv. Zabraňuje tiež kožným problémom, ako akné a pupienky.

Menej známy spôsob, ako
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: gettyimages.com)

2. Hydratujú pokožku

Sú nabité hydratačnými vlastnosťami, vďaka vitamínom B5 a E. Tieto živiny udržujú pokožku hydratovanú a vyživujú ju zvnútra, zabraňujú jej vysušovaniu a upchávaniu pórov.

3. Redukujú tmavé kruhy pod očami

Tmavé kruhy sú dnes bežným estetickým problémom aj kvôli neustálemu vystavovaniu sa obrazovkám od notebookov a telefónov. O vlašských orechoch je známe, že majú upokojujúce vlastnosti a znižujú napätie v oblasti pod očami.

4. Zabraňujú starnutiu

Ako už bolo spomenuté, vlašský orech je bohatým zdrojom antioxidantov a vitamínov. O oboch je známe, že zabraňujú poškodeniu pokožky. Pomáhajú pokožke detoxikovať a zároveň ju udržia hydratovanú, čím sa spomaľuje proces starnutia. Pomáhajú tiež predchádzať kožným problémom, ako sú skoré známky jemných línií a vrások.

5. Rozžiaria pokožku

O vitamínoch v orechoch je tiež známe, že znižujú tmavé škvrny a pigmentáciu na pokožke. Zmäkčujú ju a rozžiarujú zvnútra.

Ako ešte pôsobia na zdravie?

  • zlepšujú zdravie srdca
  • pôsobia preventívne proti cukrovke
  • podporujú trávenie
  • zvyšujú plodnosť
  • udržujú vlasy zdravé
  • znižujú stres
  • zlepšujú pamäť
  • lepšie hojenie rán
  • chránia pred osteoporózou
Viac o téme: ZdravieKrásaPokožkaVlašské orechy
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9