Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Prekvapivý účinok BURGRA, ktorý zmení váš pohľad naň: Boj proti tomuto OCHORENIU!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Rozveseľte sa burgerom! Existuje totiž jediná potravina, ktorá sa spája s nižším riziko depresie. Pridáva sa do jedla, ktoré je obľúbené nielen medzi Američanmi. 

Štúdia s údajmi o 440 000 Britoch prišla na zaujímavé zistenie, ktoré poteší hlavne milovníkov kalorického jedla. Hovädzie mäso ako jediné vykazovalo u jedákov nižšie riziko depresie, ako sa píše na dailymail.co.uk

Mäso zlepší náladu

Živiny nachádzajúce sa v hovädzom mäse, vrátane vitamínov B a železa, dokážu ochrániť mozog pred depresiou a pomáhajú fungovaniu mozgu, ako tvrdia vedci v časopise Journal of Affective Disorders. V tomto prípade je preto lepšie dať prednosť mastnej pochúťke, ako diétnejšiemu šalátu. 

„Toto je prvá štúdia, ktorá uvádza potenciálny, priaznivý kauzálny účinok príjmu hovädzieho mäsa na zníženie rizika,“ uviedol tím psychiatrov z National Taiwan University, Massachusetts General Hospital a ďalších centier. „Zistili sme, že vyšší príjem hovädzieho mäsa môže chrániť pred depresívnou poruchou.

Prekvapivý účinok BURGRA, ktorý
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Pozreli sa na gény

Výskumníci študovali údaje od 440 000 ľudí uložených v databáze UK Biobank a od 45 000 ľudí s depresiou. Skúmali údaje o tom, ktoré gény súviseli s konzumáciou väčšieho množstva hovädzieho mäsa a potom skontrolovali, či rovnaké gény nesúvisia aj s rizikom depresie. Nemastné ryby boli spojené s vyšším rizikom depresívnych ochorení.

Nie je známe, ako konkrétne dokáže hovädzie mäso chrániť, avšak, obsahuje živiny, prospešné pri prevencii depresie, vrátane vrátane zinku, železa, vitamínov B a bielkovín.

Viac o téme: ZdravieDepresiaNáladaHovädzie mäso
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9