Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Vplýva na DNA a OCHRÁNI životne dôležitý orgán: NEZNÁME účinky kávy, ktoré vás zaskočia

Zobraziť galériu (2)

Tak obyčajný nápoj, no s neobyčajnými účinkami. Benefity kávy siahajú o mnoho ďalej, ako si myslíte. Pozrite sa, čo získate pitím kofeínového nápoja.

Získate výživné látky

Viete vôbec, aké prospešné a cenné látky vaše telo prijme po tom, čo si vychutnáte šálku čierneho moku? Mnohí vedia len to, že dostanú do seba kofeín, ktorý podporuje chudnutie. V kávových zrnách sa však nachádza veľa iných živín. Patria sem horčík, niacín, kyselina pantoténová, vitamín B2 a draslík, ako sa píše na medicaldaily.com. To všetko si vaše telo vezme z tohto nápoja.

Čítajte tiež: KONIEC upchatému nosu a kýchaniu: TRIK, ako zabrániť nepríjemným PRÍZNAKOM sennej nádchy

Pečeň sa vám poďakuje

Pitie kávy môže tiež pomôcť predchádzať bežným ochoreniam pečene, ako je hepatitída, tukové ochorenie pečene alebo dokonca rakovina pečene. Je to z toho dôvodu, lebo káva chráni pred cirhózou. Najlepšia je organicky vypestovana káva, ktorá neobsahuje chemikálie.

Vaša DNA bude silnejšia

Zdravotné výhody čiernej kávy sú dokonca zdokumentované vedcami. Podľa výskumov môže tento druh kávy pomôcť znížiť rozbitie vlákien DNA! Hoci k tomuto javu v tele prirodzene dochádza, môže nakoniec viesť k rakovine alebo nádorom.

Vplýva na DNA a
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Získate antioxidanty proti starnutiu

Hlavne pre tých, ktorí obľupbujú typickú západnú stravu plnú nezdravých jedál je káva ideálnym pomocníkom proti starnutiu. Obsahuje antioxidanty, ktoré môžu pomôcť bojovať proti voľným radikálom a dokonca zvrátiť účinky starnutia. Doprajte si šálku kofeínu a vyzerajte mladšie!

Poskytne úľavu od bolesti

Podľa výskumu uskutočneného na University of Illinois môžu dve až tri šálky kávy znížiť hladinu bolesti človeka, najmä po náročnom tréningu.

Aj bez kofeínu má svoje výhody

Pre tých, ktorí majú radi svoju kávu, ale nepáčia sa im účinky kofeínu, bezkofeínovým variantom nič nepokazíte! Taktiež obsahuje množstvo antioxidantov, chráni pred chorobami a zvyšuje vašu bdelosť.

Viac o téme: KávaZdraviePrevenciaKofeínúčinkyBenefity
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9