Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

KONIEC upchatému nosu a kýchaniu: TRIK, ako zabrániť nepríjemným PRÍZNAKOM sennej nádchy

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Slzenie a pálenie v očiach, riedky výtok z nosa, kašeľ či bolesti hlavy. Kto nezažil na vlastnej koži, nevie, aká je senná nádcha obmedzujúca. Jeden lekár však pozná spôsob, ako sa vyhnúť týmto príznakom alergie.

Keďže mnoho ľudí trpiacich na sennú nádchu tento rok hlási horšie príznaky ako obvykle, Dr. Karan Raj zdieľal na TikToku video o tom, ako urobiť chorobu znesiteľnejšiu. Video sa okamžite stalo populárne, získalo až 1,3 milióna zhliadnutí!

Čítajte tiež: Tieto POTRAVINY majú v horúčavách STOPKU: Budete sa po nich cítiť ešte HORŠIE

Zatiaľ čo pre niekoho slnečné letné mesiace znamenajú návrat grilovania a posedenia na záhradných terasách, u iných to je kýchanie, kašeľ a nádcha. Pre tých, ktorých výlety vonku vedú k svrbeniu očí a tečúcemu nosu, lekár prezradil svoje najlepšie tipy, ako zahnať príznaky a vychutnať si letné počasie. Zároveň však varoval, že ten posledný sa vám nemusí páčiť.

Dr Karan Raj získal na TikToku milióny fanúšikov vďaka svojim radám a poučným videám, ako sa uvádza na mirror.co.uk. Nedávno odpovedal na otázku jedného diváka, ktorý chcel vedieť, ako prekonať príznaky, ktoré ho „privádzajú do šialenstva“. Ďalší fanúšik sa pridal a spýtal sa: „Je tu niekto, kto trpí sennou nádchou a tento rok sa cíti ešte horšie? Spravidla ju mám dosť miernu, ale tento rok naozaj trpím.“

KONIEC upchatému nosu a
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Čo robiť? 

Lekár má odpoveď! Ako dodal, stačí si dať okolo nosových dierok vazelínu alebo kokosový olej. To zachytí peľ a zabráni mu dostať sa do dýchacích ciest a citlivých tkanív. Taktiež sa treba po príchode z vonku osprchovať, umyť si vlasy a prezliecť sa. Na vlasoch, častiach tela a oblečení totiž môže byť veľa skrytého peľu, ktorého sa musíte zbaviť.

"Nakoniec obmedzte príjem alkoholu. Alkohol môže zvýšiť hladinu histamínu vo vašom tele - je to chemikália, ktorá zvyšuje príznaky zápalu a alergie. Držte sa nealkoholického mojita," dodal lekár.

Video si získalo u mnohých obľubu. Dokonca sa niektorí priznali, že trik vyskúšali a vazelína okolo nosových dierok skutočne funguje.

Viac o téme: AlergiaZdraviePrevenciaSenná nádchaPríznaky
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9