Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Pochúťka nielen pre bábätká? Čo sa stane, ak budeme piť materské mlieko!

Materské mlieko je ideálnou výživou pre bábätká.
Materské mlieko je ideálnou výživou pre bábätká. (Zdroj: profimedia.sk)

Pre narodené dieťa je najprirodzenejšou stravou. Podporuje vývoj imunitného systému, správny rast a vývoj mozgu a postará sa o bezproblémové fungovanie organizmu. Reč je o materskom mlieku, ktoré sa v poslednom čase často skloňuje aj v súvislosti s výživou dospelého človeka!


Môžeme piť materské mlieko? Keďže ide o tekutinu, doslova nadopovanú výživnými látkami, vrátane vitamínov a minerálov, človek by povedal, že áno. Už naše prababičky vedeli o jeho liečivých účinkoch. Liečili ním ekzém, bolesti ucha, ale i pupok či nos. Vďaka obsahu látok, ako laktoferín, chráni, hojí a nedráždi pokožku. Niet divu, že si priaznivé účinky materského mlieka vyskúšali na sebe aj dospelí...

Predlžuje život?

Pred dvoma rokmi vymenili vrcholoví športovci klasické podporné látky materským mliekom. Údajne vďaka nemu im rýchlejšie rástli svaly, zlepšila sa im imunita a tiež sexuálna výdrž. To nie je všetko! Tento biely nápoj má vraj i protirakovinový účinok. Dôkazom by mohol byť otec Helen Fitzimmonsovej, ktorý mal myelóm a rakovinu prostaty. Mal oslabenú imunitu a taktiež kosti. Lekári mu nedávali šancu na prežitie, a tak Helen vyskúšala liečbu materským mliekom, ktoré dávala do fľaštičiek a nechala zmraziť. Otec vypil každý deň 6 ml tekutiny. Hladina bielkovín, ktorú mal vysokú, mu hneď klesla a taktiež žil 16 mesiacov po tom, čo mu diagnostikovali rakovinu. Jeho dcéra verí, že mu materské mlieko predĺžilo život o jeden rok.


Jedinečný čaj, ktorý je liekom na 60 ochorení: Spravte si zabijaka parazitov doma!


Materské mlieko na energiu

V súčasnosti je veľa ľudí prepracovaných, preťažených, sú neustále unavení.. Preto siahajú po rôznych povzbudzovačoch, ktorí by ich postavili na nohy, od kávy cez energetické nápoje až po zdriemnutie. Iní však zvolia netradičnejšie riešenie.. Sabina, ktorá pochádza zo Španielska, sa rozhodla nahradiť šálku kávy neobvyklým nápojom, ktorý je výživou pre bábätká. Požiadala svoju kamarátku o materské mlieko, ktoré zaradila do svojho jedálničku.

Po tom, čo počula samé chvály o bielej tekutine, že zlepšuje imunitu a dokonca aj pleť, rastú po nej svaly a zmierňuje vedľajšie účinky chemoterapie, bolo rozhodnuté! U niektorých vyvoláva konzumácia materského mlieka zdesenie až znechutenie. Sabina si to však užívala. Aj keď jeho chuť bola neutrálna, vydržala a po niekoľkých dňoch pocítila na sebe výsledky! Údajne mala viac energie, cítila sa fit a jej pleť bola skutočne čistejšia.

Aj keď dojčenský poradca Alba Padre upozorňuje, že môže ísť o placebo efekt, priznáva, že materské mlieko môže skutočne pomôcť tým, ktorí podstúpili chemoterapiu. Prenechajme ho radšej bábätkám, ktorým preukázateľne prospieva..

Čítajte tiež: Zmiešala dve bežné suroviny a potom to prišlo: Do týždňa veľká úľava od bolesti kĺbov!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9