Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Najštipľavejšia pizza na svete: Pozrite sa, ako chutí ozajstné peklo

Pizza je obľúbenou pochúťkou. No jedli ste už najštipľavejšiu pizzu na svete?
Pizza je obľúbenou pochúťkou. No jedli ste už najštipľavejšiu pizzu na svete? (Zdroj: sxc.hu )

Nemá v pálivosti konkurenciu! Reč je o najštipľavejšej pizzi na svete, ktorú pre svojich zákazníkov robia kuchári v britskej reštaurácii Paul´s Pizza. Na pizzu používajú diabolskú papričku Bhut Jolokia, vďaka ktorej zacítite veľkú bolesť! Je určená len pre najväčších odvážlivcov, ktorí sú milovníci chilli papričiek. Onedlho by tejto pizzi s názvom Saltdean Sizzler mal byť udelený titul v Guinnesovej knihe rekordov!

Túto diabolskú pizzu predáva pizzeria v mestečku Saltdean nedaľeko Brightonu, ktorej majiteľ Paul Braysaw mal odjakživa rád pálivé jedlá. Preto sa rozhodol vytvoriť najštipľavejšiu pizzu na svete. Použil na ňu papričku Bhut Jolokia, ktorá má pálivosť až 1,6 milióna Scovillových jednotiek. Vďaka tomu pizza páli až dvojnásobne. Samotný majiteľ pizzerie sa však nezmohol zjesť ju celú.

„Pizza má krásnu rajčinovú farbu, ale pridaná omáčka ju mení na diabolsky tmavo červenú. Sám som dokázal zjesť iba dva kúsky. Aby ste sa dostali na stenu slávy, musíte zjesť všetkých šesť," uviedol majiteľ pizzerie.

Guinnesov rekord?

Majiteľ pizzerie odovzdal vzorku pizze do Guinnesovej knihy rekordov, aby preverili jej štipľavosť. Predpokladá sa, že jej nakoniec bude udelený titul. Niet sa čomu čudovať, keďže sa na ňu dáva aj omáčka Tabasco, ktorá má približne päťtisíc Scovillových jednotiek. Keďže ich má pizza niekoľko miliónov, v jej prípade sa hovorí o ozajstnom pekle.

Plakali od bolesti

Doteraz sa našlo len pár odvážlivcov, ktorí sa pokúsili zjesť celú pizzu. No podarilo sa to len málokomu. Pri jedení pocítili silnú bolesť úst a aby toho nebolo málo, na druhý deň sa museli ešte popasovať aj so silnou bolesťou pri trávení.

"Bolesť začala ešte pred zahryznutím do pizze. Ako sa jej moje pery dotkli, začali hneď doslova horieť. Nešlo o žiadny uspokojivý pocit, iba bolesť. Bolo to neznesiteľné. Mal som veľký strach začať prehĺtať. Bolesť začala miznúť zhruba po 20 minútach, ale potom začali nekonečné žalúdočné kŕče. Už by som to nikdy znovu neurobil a nikomu to neprajem," povedal Christopher Barnard, ktorý nezvládol zjesť celú pizzu.

Bude ju niekto vôbec jesť?

Otázkou ostáva, kto ju vlastne bude jesť, keď je taká štipľavá? Mnohým, ktorí ju doteraz vyskúšali, doslova podlomila kolená, máloktorým sa ju nakoniec podarilo pokoriť. Za borcov možno považovať 9 ľudí, ktorým sa podaril nadľudský výkon - zjedli ju celú. Až 1 298 ľudí to však nezvládlo...

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9