Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Čerstvý CHLIEB aj po 3 týždňoch? Kašlite na zmrazenie, toto je ÚČINNEJŠIE!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Mraznička nie je jediným spoľahlivým pomocníkom, ktorý sa postará o predĺženie životnosti čerstvého chleba. Existuje ešte jeden účinnejší spôsob, ktorý sa postará o chutné pečivo aj celé týždne od jeho kúpy!

Čerstvý chlieb aj dlho po jeho kúpe

Je to úplne jednoduché. Podľa Katye Mackleovej, ktorá je odborníčkou na domácnosť, a ktorá sa o svoj tip podelila na TikToku, potrebujete k tomu len jeden kúsok zo zeleniny, ktorý sa postará o čerstvý chlieb. Ide o bizarný trik, ktorý sa postará o čerstvosť pečiva na dlhšiu dobu, ako sa uvádza na mirror.co.uk. Pribaľte k chlebu, t.j. do vrecka, kde ho skladujete, jednu stonku zeleru. Výsledok? Chlieb bude čerstvý celé týždne, nevyschne a bez plesne vydrží až neuveriteľné 2-3 týždne. 

Čítajte tiež: RASTLINA, ktorá vás môže dohnať až na OPERAČNÉ lôžko: POZOR na túto bylinu!

Ako predĺžiť životnosť ovocia a zeleniny?

Bohužiaľ, je realitou, že mnohí zbytočne plytvajú potravinami. Napr. ovocie a zelenina putujú do koša ešte skôr, ako začnú plesnivieť, pritom sú stále vhodné na konzumáciu.

Čerstvý CHLIEB aj po
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Ďalším trikom je omotať stopy na banánoch fóliou, ktorý spôsobí zastavenie hnednutia ovocia. Vďaka tomu sa banány len tak skoro nepokazia. Skladujete mrkvu a zelenú zeleninu vo vode? Ak nie, mali by ste to čo najskôr zmeniť. Majte ich však v špeciálnych nádobách, ktoré umožňujú prúdenie vzduchu. Taktiež ide o trik, ako predĺžiť životnosť zeleniny. 

"Rovnaké nádoby používam na bobuľové ovocie. Umyjem bobule vo vode s jablčným octom a počkám, kým uschnú. Následne dám na dno nádoby papierovú utierku, aby sa bobule nepokazili. Šalát taktiež skladujem v takejto nádobe. Hlavné je, že je umytý a suchý," radí odborníčka vo videu s názvom „Tipy na skladovanie jedla“.

@katya.mackle Reply to @bethann_louise here are some food preservation tips 🫶🏼 #zerowaste #reducewaste #foodstorage #fridgeorganization #foodpreservation ♬ Home - Edith Whiskers
Viac o téme: ChliebZdravieZeler
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9