Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Ste po víkende unavení a bez energie? Skúste tento trik!

Ste stále unavení? Skúste kombináciu olivového oleja a citróna!
Ste stále unavení? Skúste kombináciu olivového oleja a citróna! (Zdroj: thinkstock.com)

Tiež si vždy v pondelok ráno poviete, že ste sa ani neporiadne nevyspali a neoddýchli si? Verte tomu či nie, určite nie ste jediní. Akoby ste potrebovali nakopnúť, prebudiť sa z oddychovej letargie. Ale ako? Prinášame unikátny recept!

V boji proti únave jedine prírodou! 

Robia vám po víkende či po návrate z dovolenke problémy bežné aktivity? Myslíme, že určite. Už len vstať z postele je niekedy umenie. Dvoma ingredienciami, ktoré máte teraz doma, to ale viete napraviť! 

Postačí olivový olej a citrónová šťava. Ich zmiešaním máte v rukách silný liek na prinavrátenie chýbajúcej energie. 

Lyžicu oleja zmiešajte s lyžicou citrónovej šťavy. Hoci to neznie príliš lákavo a ani trikrát chutne, stojí to zato.

Čo okrem dostatku energie môžete očakávať?

  • Zníženie rizika vzniku kardiovaskulárnych problémov: olivový olej je bohatý na mastné kyseliny, ktoré vo veľkom pomáhajú cirkulácii krvi a tiež znižujú zlý cholesterol. Samozrejme hovoríme o tom kvalitnom oleji, nie tom za pár centov, ktorý sa ako „kvalitný“ tvári.
  • Zápcha – črevné problémy nikdy nie sú príjemné, preto ak vás trápi zápcha, doprajte si čo najviac vlákniny. Olej poskytuje lepšie posúvanie sa potravy do tráviaceho traktu a tým aj lepšie vylučovanie.
  • Rovnováhu žlčníka a pečene – ak ste niekedy mali problémy so zlčníkovými kameňmi, asi viete, o čom hovoríme. Prevenciou pred ich vznikom je aj olivový olej s citrónom, ktorý by sme po správnosti mali jesť v dopoludňajších hodinách. Zmes pomáha tieto orgány očistiť.

To však nie je všetko! 

Zmes olivového oleja a citróna môžete využiť pri popraskanej a suchej pokožke na lakťoch. Citrón rozrežte na polovicu, na každú polovicu nalejte trochu olivového oleja a lakte si do tejto zmesi namočte. Poseďte si 10 minút, zmes si umyte a poriadne nakrémujte.

Neposlúcha vás vaša hriva a vy máte suché vlasy? Skúste zmes z oleja, šťavy z citrónu, jedného vajíčka a žihľavového čaju. Spojte všetky ingrediencie, naneste masku na vlasy, zabaľte ich do igelitu a nechajte pôsobiť aspoň pol hodinu. 

Čítajte tiež: Prečo nemôžete zaspať v nedeľu? Problém, ktorý trápi väčšinu ľudí!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9