Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Odhoďte podprsenky: Dôvody, prečo by ich ženy nemali nosiť!

Nehanbite sa a čas od času dajte dolu podprsenku!
Nehanbite sa a čas od času dajte dolu podprsenku! (Zdroj: thinkstock.com)

O tom, či podprsenka spôsobuje ženám zdravotné problémy, by sa dalo dlho polemizovať. Niektoré zdroje uvádzajú, že táto intímna bielizeň u žien obmedzuje prirodzený pohyb lymfatických žliaz. Výsledkom je koncentrácia nežiaducich toxínov, ktoré údajne môžu byť za vznikom rakoviny!


Isté však je, že podprsenka spúšťa nepríjemné zdravotné problémy vtedy, ak si žena vyberie nesprávnu. Až vyše 80 % žien si nevie vybrať správnu intímnu bielizeň!

Viete, ako postupovať pri výbere podprsenky? Prečítajte si na Vyšetrení, ako si vybrať správnu intímnu bielizeň!

Čo sa stane, ak ju prestanete nosiť?

Pozrite sa, čo sa stane, ak odhodíte nesprávnu podprsenku:

  • Konečne nebudete mať odreniny, zarezané otlaky na ramenách od ramienok podprsenky a iné kožné problémy. Ak ste si zvolili zlý materiál, prednosti sa vám v nepriedušnej látke viac potia. Odhodením zlej podprsenky sa môžete zbaviť vyrážok, potničiek či dokonca plesní.
  • Predídete bolestiam chrbta, chrbtice a ramien.
  • Bude sa vám lepšie dýchať. Hlavne v prípade, ak ste si kúpili menšiu podprsenku, kostice sa vám môžu zaryť do pokožky a bielizeň vás bude sťahovať.
  • Obmedzíte zlé držanie tela.
  • Lepšie sa vyspíte. To platí pre tie ženy, ktoré si nevyzliekajú podprsenku ani počas noci. Japonskí vedci zistili, že nosenie tejto bielizne znižuje hladinu hormónu melatonínu u žien až o 60 %. Ide o hormón, ktorý zaisťuje pokojný spánok.
  • Nebudete mať ovisnuté prsia. Profesor Göran Samsioe zo Stockholmu tvrdí, že bez bielizne si poprsie prirodzene vytvára elastické tkanivo, ktoré určuje ich pevnosť a zaručuje, že budú smerovať dopredu. Podprsenka však tomuto prirodzenému procesu bráni.
  • Zbavíte sa bolestí hlavy.
  • Predídete syndrómu dráždivého čreva. Zle vybraté podprsenky dokážu zovrieť hrudný kôš o niekoľko centimetrov! Niekedy môže byť tlak až taký veľký, že môže ovplyvniť trávenie. Upozorňuje na to British School Osteopathy, podľa ktorej podprsenky spôsobujú syndróm dráždivého čreva. Jeho príznakmi sú  zlé trávenie, nadúvanie, kŕče, bolesti chrbta, únava a mnoho iných.

Dajte im voľnosť!

Niektoré štúdie potvrdili, že ženy, ktoré nenosia podprsenky, majú poprsie v lepšej kondícii aj vo vyššom veku. Môže za to voľnosť a prirodzenosť pohybu, ktorá im dáva možnosť slobodnej cirkulácie lymfatického obehu a odvodnenia. Nezabudnite aspoň z času na čas odhodiť bez ostychu podprsenky a dať im to, čo si zaslúžia: voľnosť!

AA Deo Women Antiperspirant Fresh je pre veľmi citlivú a podráždenú pokožku priam ideálny. Upokojuje ju a zabraňuje poteniu. Má 24-hodinovú účinnosť, neobsahuje žiadne farbivá a konzervačné látky a je dermatologicky testovaný na ľuďoch s alergickou pokožkou.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9