Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Storočná babka prezradila recept na dlhovekosť: Budete šokovaní

Storočná Dororthy Howeová sa teší pevnému zdraviu. Zobraziť galériu (2)
Storočná Dororthy Howeová sa teší pevnému zdraviu. (Zdroj: dailymail.co.uk)

Cigarety a alkohol patria medzi neresti, od ktorých nás lekári neustále odhovárajú. Veď cigarety môžu okrem iného za rakovinu pľúc a alkohol je dôvodom nebezpečnej cirhózy pečene. Britská dôchodkyňa Dorothy Howeová však na zdravotné riziká kašle. Ani jeden deň nevynechá bez whiskey a cigariet! Čo je na tom najprekvapivejšie je fakt, že Dorothy v týchto dňoch oslavuje 100 rokov a teší sa pevnému zdraviu. Podľa nej sú práve cigarety a whisky receptom na dlhovekosť.


Nie vždy sú škodlivé

Čo je to za nezmysel? Môže byť fajčenie a alkohol tajomstvom, ako sa dožiť vysokého veku? Aj keď si to mnohí pomyslia, Dorothy Howeová je živým dôkazom, že nie vždy môžu byť tieto závislosti zdraviu škodlivé. V súvislosti s nimi sa hovorí skôr o skracovaní života, no v tomto prípade ide o pravý opak.

Vyfajčila pol milióna cigariet

Britská dôchodkyňa začala fajčiť už ako 16-ročná. Doteraz nemala jedinú prestávku od cigariet, ktorých doteraz vyfajčila okolo pol milióna. Mala však isté obdobie, keď s tým chcela prestať. Bolo to z dôvodu zvýšenia cien cigariet. Nakoniec si to rozmyslela. Nikdy jej nevadilo, že musela siahnuť hlbšie do vrecka, veď doteraz za ne minula až 230-tisíc eur. Stali sa jej každodenným spoločníkom, tak ako aj kvapka whiskey.

"Lekár mi hovorí, že bez cigariet a whisky by som už nebola na žive. Mala som skvelý život a Boh bol ku mne milostivý," raduje sa dôchodkyňa.

Podľa Dorothy Howeovej je receptom na dlhovekosť kvapka whiskey a 15 cigariet denne. (Dailymail.co.uk)
Zobraziť galériu (2)
Podľa Dorothy Howeovej je receptom na dlhovekosť kvapka whiskey a 15 cigariet denne. (Dailymail.co.uk)  (Zdroj: dailymail.co.uk)

Samota jej neprekáža

Nikdy nemala problém s vážnejšou chorobou a zdravie ju nezradilo. To sa však nedá povedať o jej manželovi. Bojoval so zákernou rakovinou, ktorej napokon podľahol v roku 1993 ako 60-ročný.

Bezdetná dôchodkyňa momentálne žije v mestečku Saltdean. Nevadí jej samota. Hlavné je pre ňu zdravie, z ktorého sa veľmi teší.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9