Toto nemal nikto vidieť: Brutálne fotky z psychiatrickej liečebne

Desivá fotka, ktorá zachytáva pobyt pacienta v cele.
Zdroj: http://prisonphotography.org
2013-11-11 11:00:00

Prebehne vám až mráz po chrbte! Američanka Jenny Ackermanová navštívila jednu psychiatrickú liečebňu, kde urobila zopár snímkov. Zostavila sériu záberov psychicky chorých ľudí, ktoré zachytávajú život vo väzenskej psychiatrickej liečebni v USA. Tento projekt má názov Trapped (uväznený) a zachytáva šialené a úzkostlivé zábery väzňov, ale aj ich dozorcov. Mnoho pacientov je nezvládnuteľných, preto ťažko znášajú pobyt v psychiatrickej liečebni a dozorcovia s nimi brutálne zaobchádzajú!

Nezvládajú to

Takúto sériu šokujúcich čiernobielych fotografií len tak bežne neuvidíte! Na fotografiách je vidno, že dozorcovia používajú značnú formu sily, ktorá je na hranici s mučením. Je preto očividné, že nielen pacienti nezvládajú pobyt v liečebni. Klinické štúdie totiž dokázali, že dlhodobá izolácia spôsobuje zhoršenie ich duševného stavu, ktorý už aj tak nebol dobrý pred ich príchodom do liečebne. Väčšina pacientov je držaná vo svojej cele 23 hodín, pričom nemajú žiaden voľný pobyt. Niet sa čomu čudovať, že im to „lezie“ na psychiku.

Pomôže drsný prístup?

Navyše, americké väznice sú známe svojimi škandálmi s neľudským zaobchádzaním. Aj keď je pravda, že mnoho odsúdených si nezaslúži zľutovania, na druhej strane nie je práve najlepší drsný prístup dozorcov k psychicky chorým trestancom. Je otázne, či takýmto zaobchádzaním sa im vôbec podarí prevychovať pacientov...

 

 

 

 

 

 

Fotogaléria

2013-11-11 11:00:00  |  Text: Janka   |  Foto: Prisonphotography.org  |  Zdroj: prisonphotography.org

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia