Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Desivé znamenie vypadávania vlasov: Prekvapí vás, čo môže byť za tým!

Za vypadávaním vlasov môžu byť srdcové problémy.
Za vypadávaním vlasov môžu byť srdcové problémy. (Zdroj: thinkstock.com)

Muži by mali zbystriť pozornosť! Vypadávajú vám v poslednom čase vlasy vo zvýšenej miere? Ak ste spozorovali chumáče vlasov na hrebeni alebo na zemi, je možné, že máte problémy so srdcom!

Potvrdili to výskumníci z Japonska, ktorí prišli na to, že plešatí muži trpia srdcovými ochoreniami častejšie, ako tí vlasatí. Ako sa uvádza na portály Onemedical.com, japonskí vedci zistili, že plešatí muži majú až o 50 percent vyššie riziko srdcových ochorení ako ostatní. Toto riziko sa údajne týka mladých i starších mužov.

Výskumníci z tokajskej univerzity zrealizovali analýzu 6 štúdii, kde bolo zahrnutých 37-tisíc ľudí.

Nevedia, ako je to možné

Otázkou ostáva, ako je to možné? Jednoznačne sa nedá povedať, čo to spôsobuje. Muži, ktorým vypadávajú vlasy, mávajú vyššiu hladinu testosterónu, ktorý by ich mal naopak chrániť pred ochorením srdca.

Istá spojitosť tam je

Vedci však zdvíhajú varovný prst a pripomínajú, že na kardiovaskulárne choroby má ďaleko väčší vplyv nadváha, fajčenie, vysoký krvný tlak a cukrovka. To však neznamená, že by sme mali len mávnuť rukou nad výsledkami ich štúdie.

"Napriek tomu, ak mladý muž zistí, že mu začínajú podozrivočasto padať vlasy, mal by zájsť pre istotu na vyšetrenie srdca. Istá spojitosť medzi týmito dvoma zdravotnými problémami jednoducho existuje," povedali na záver autori štúdie.

Čo všetko môže byť za vypadávaním vlasov? Prečítajte si na Vyšetrení, aké diagnózy môžu byť ukryté vo vlasoch!

Šírte informácie o zdraví ďalej! Nikdy neviete, komu môžu pomôcť. Vďaka zdieľaniu sa o článku dozvedia aj vaši priatelia.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9