Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Migrénami trpel takmer 50 rokov: Pomohla mu jediná bizarná vec!

Migrény pociťoval od mladosti. Zachránila ho táto malá vec. Zobraziť galériu (4)
Migrény pociťoval od mladosti. Zachránila ho táto malá vec. (Zdroj: photl.com)

Bolesti hlavy nie sú nič príjemné, hoci niekedy trvajú len pár chvíľ. Viete si predstaviť, že trpíte migrénami viac ako päť desaťroční a nikto a nič vás z nich nevie vyliečiť? Svoje o tom vie 70 ročný dôchodca Collin Seaman. Pomohla mu nečakaná vec.

Žiadne lieky, iba malá náušnička

Na vyliečenie nepotreboval drahé lieky, niekoľko hodinové sedenia u lekára, ktorý aj tak nič nezistil. Senior si dal do svojho ucha malú náušnicu, ktorá ho zbavila všetkých bolestí.

Bolesti ho trápili takmer od mladosti, začali okolo dvadsiatky. Prešiel si mnohými vyšetreniami, liekmi, injekciami do okolia očí. Nič však nepomáhalo a Collin už bol zúfalý. Bolesti sa totiž zhoršovali z dňa na deň, každým rokom to bolo neznesiteľnejšie.

„Videl som dúhové farby pred očami, bolesť bola oslepujúca,“ povedal Collin Seaman.

Netají sa ani tým, že premýšľal o samovražde.

Dnes má pán Seaman dôvod na úsmev - migrény ho už netrápia (zdroj: screenshot stránky Lynnnews.co.uk)
Zobraziť galériu (4)
Dnes má pán Seaman dôvod na úsmev - migrény ho už netrápia (zdroj: screenshot stránky Lynnnews.co.uk)  (Zdroj: lynnnews.co.uk )

Nakoniec prišla úľava v podobe bizardného doplnku – náušnice v uchu. O podobnej skúsenosti jednej americkej ženy sa dočítal v novinách, rozhodol sa preto skúsiť to.

K tomuto, povedzme šialenému nápadu, ho priviedla Helena Redfern, majiteľka salóna, kde si Collin dal spraviť pírsing. Doteraz jej ďakuje za to, že ho vyliečila z niekoľkoročnej agónie. V rodine to vnímajú ako kuriózny doplnok, no chápu, že ak takéto niečo pomáha, nie je čas na polemiku o vhodnosti.

Vrátil sa do práce

Hoci dlhé roky pracoval, jediným utešujúcim prostriedkom boli lieky. Bez nich by svoju prácu nemohol vykonávať. Dnes je tomu inak, pracuje s nasadením a chuťou bez toho, aby sledoval, či si liek vzal a kedy otupujúca bolesť príde.

„ Bolo príšerné, že som nemohla robiť nič, čo by mu pomohlo,“ povedala Sandra Seaman, Collinova manželka.

„Liečenie" pomocou pírsingu údajne funguje, iba v salóne, kde si Collin dal prepichnúť ucho už bolo viac ako 100 ľudí, ktorým tento doplnok v uchu zmenil život na nepoznanie.

„Je skvelé, že vieme zmeniť niekoho život. Je to príjemné a obohacujúce vedieť, že ste pomohli.“ povedala Helena Redfern.

Čo nato odborníci?

Zhodujú sa natom, že ani v jednom prípade nie je dokázané, že to bol práve pírsing v uchu, čo jeho problémy prekonal. Okolo akupuntúry je málo štúdií, ktoré by dokazovali pravdivosť a účinnosť tejto metódy. 

Dokáže migrénu zmierniť či vyliečiť obyčajná náušnica? (zdroj: screenshot stránky Yahoo.com/news )
Zobraziť galériu (4)
Dokáže migrénu zmierniť či vyliečiť obyčajná náušnica? (zdroj: screenshot stránky Yahoo.com/news )  (Zdroj: Yahoo.com/news )

Čítajte tiež: Znížte si krvný tlak do piatich minút: Ako funguje tento zázračný trik?

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9