Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Stal sa zázrak: Neskutočné, aká banalita pomohla žene k dieťatku, o ktoré sa márne snažila!

Sarah si materstvo naplno užíva. Zobraziť galériu (3)
Sarah si materstvo naplno užíva. (Zdroj: screenshot Youtube.com)

Bola pripravená dať život novému človeku, no osud sa s ňou len zahrával. Tridsaťštyriročná Sarah Broadfieldová túžila po dieťatku a robila všetko pre to aj napriek niekoľkým neúspešným pokusom. Po tom, čo minula na liečbu neplodnosti 15-tisíc libier jej nakoniec pomohlo niečo, o čom ani len nesnívala!


Prvé zlyhanie

Na materstvo a tehotenstvo sa veľmi tešila. Sarah a jej manžel Chris boli pripravení na dieťatko už rok po svadbe, preto nečakali ani chvíľu a začali sa oň snažiť. Všetko však dopadlo inak, ako predpokladali. Ani po dvoch rokoch zdravotná sestra Sarah neotehotnela, no nevzdala sa a začala túto situáciu riešiť radikálnym spôsobom.

"Prvé zlyhanie bolo najhoršie, pretože som verila tomu, že to bude fungovať. Aj keď som vedela, že to nie je moja chyba, aj tak som sa z toho vinila. Mala som pocit, že som zlyhala ako žena," priznala sa Sarah.

Nasledovali neúspešné pokusy a potrat

Nechcela sa vzdať vytúženej dcérky či synčeka! Preto absolvovala niekoľko vyšetrení a testov plodnosti, vďaka ktorým sa dozvedela, prečo sú pokusy o splodenie neúspešné. Aj keď jej lekári diagnostikovali endometriózu, lekári neverili, že toto bol dôvod, ktorý by ovplyvňoval jej plodnosť. Ide o najčastejšie ochorenie žien v reprodukčnom veku, pri ktorom sa čiastočky sliznice maternice, nazvanej endometrium, nachádzajú mimo maternice.

Nasledovali dve kolá umelého oplodnenia a ďalšie pokusy, ktoré skončili neúspešne. Mladý manželský pár bol zdrvený. Všetky úspory, vrátane finančnej pomoci od rodičov, minuli na ďalší pokus v súkromnej nemocnici. Po pár týždňoch išla Sarah na kontrolu k lekárovi, ktorý jej povedal niečo, čo chcela počuť už niekoľko rokov! Ultrazvuk bol v poriadku, takže všetko nasvedčovalo tomu, že Sarah a Chris sa stanú šťastnými rodičmi. Bohužiaľ, všetko sa zrazu rozplynulo. Plod sa prestal vyvíjať a nasledoval potrat.

Bežný liek, ktorý jej pomohol

Ďalšia séria vyšetrení ukázala, že Sarah trpí antifosfolipidovým syndrómom. Ten spôsobuje zvýšené riziko krvných zrazenín, čo je nebezpečné práve pre tehotné ženy, keďže môže dôjsť k potratu. Ako je však možné, že otehotnela prirodzene, to už nikto nedokázal vysvetliť.

Na odporúčanie lekárov začala Sarah užívať denne tabletku aspirínu. Tento liek, ktorí ľudia používajú denne proti rôznych bolestiam, znižuje zrážanlivosť krvi, čím by tak mohol znížiť riziko potratu.  Pár sa zatiaľ pustil do posledného pokusu umelého oplodnenia. Keď boli totálne na dne, čo sa týka psychiky i financií, Sarah otehotnela! Dokonca čakal dvojičky. Dvojnásobná radosť však netrvala dlho, jeden z plodov sa však neuchytil, no druhý sa vyvíjal v poriadku!

"Lekári ma pozorne sledovali, čo bolo upokojujúce, no bola som stále nervózna pred každým vyšetrením. Po tom všetkom som čakala zlé správy," povedala.

Všetko dobre dopadlo, a v 38. týždni 1. augusta 2014 sa Sarah a Chrisovi narodil zdravý chlapček Alfie. Tesne po narodení nastalo ticho, kvôli ktorému mladí rodičia spanikárili. No akonáhle počuli synčeka plakať, bola to tá najkrajšia chvíľa v jej živote. A to už nehovoriac o tom, keď ho vzali prvýkrát do náručia.

Chris Broadfield so svojim vytúženým synčekom. (Foto: Facebook.com)
Zobraziť galériu (3)
Chris Broadfield so svojim vytúženým synčekom. (Foto: Facebook.com)  (Zdroj: Facebook.com)

Alfie sa mladému manželskému páru narodil 1. augusta 2014. (Foto: Facebook.com)
Zobraziť galériu (3)
Alfie sa mladému manželskému páru narodil 1. augusta 2014. (Foto: Facebook.com)  (Zdroj: Facebook.com)

Sarah považuje aspirín za zázračný liek. Škoda len, že nevedela o jeho účinku skôr a musela si toho veľa pretrpieť. No v konečnom dôsledku to stálo za to!

Široký výber liekov, výživových doplnkov, množstvo zliav a poradenstvo. To vám ponúka Fitlekáreň, internetový obchod pre vaše zdravie!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9