Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Boj s celulitídou podľa celebrít: Najosvedčenejšie tipy, ako s ňou zatočiť!

Na celulitídu zaberá zdravá strava a pohyb.
Na celulitídu zaberá zdravá strava a pohyb. (Zdroj: profimedia.sk)

Pomarančová koža trápi až 80 % žien a dá sa považovať za bežný prejav spôsobu života. Je však škoda, nepokúsiť sa proti nej bojovať, keď existujú osvedčené triky na jej zmiernenie. Inšpirujte sa celebritami, ktoré tiež zápasia s problémami ako ostatní, vrátane celulitídy!

Čo prispieva k jej vzniku?

Je jedno, koľko máte kíl. S celulitídou sa môžete stretnúť aj vtedy, keď nemáte čo i len najmenší problém s hmotnosťou. Nemusí byť prejavom nadbytku tuku a nedostatku pohybu, ale veľkú úlohu hrá genetika, metabolizmus a celkový spôsob života. Preto sa môže týkať i štíhlych žien.

Podiel na vzniku pomarančovej kože môže mať dokonca aj stres. Keď sa stresujete, máte zažívacie problémy, kvôli ktorým v tele vznikajú toxíny hromadiace sa v podkoží. Výsledok? Nepríjemne vyzerajúca celulitída! Preto sa oplatí byť v pohode a nerobiť si "hlavu" z nepodstatných vecí.

Celebrity sú obyčajní ľudia, ktorých tiež trápi nepríjemný vzhľad na pokožke stehien. Snažia sa proti celulitíde bojovať ako sa len dá. Pozrite sa, akú techniku majú slávni ľudia!

Antioxidanty podľa Kate Moss

Pridajte do stravy potraviny bohaté na antioxidanty! Účinne bojujú proti voľným radikálom, ktoré sú zodpovedné za poškodenie buniek pokožky a môžu prispieť k vzniku celulitídy.

Jedna z najslávnejších modeliek Kate Moss nikdy nemala problém s hmotnosťou a napriek tomu, že sa môže pýšiť štíhlou postavou, aj ona musí bojovať s pomarančovou kožou. Najlepšou zbraňou je podľa nej zelený alebo biely čaj, ktorý je plný antioxidantov. Zelený čaj navyše obsahuje teobromín, ktorý stimuluje uvoľňovanie podkožného tuku, pôvodcu celulitídy.

Omega-3 mastné kyseliny podľa Jennifer Aniston

Nahraďte nasýtené tuky, ktoré zvyšujú hladinu cholesterolu a prispievajú k hrboľatej pokožke, radšej za omega-3 mastné kyseliny. Vďaka nim si zaistíte lepší krvný obeh. V opačnom prípade dochádza k zlému dodávaniu živín do kožných buniek, čo spôsobuje ich zhlukovanie a následné problémy s celulitídou. O účinkoch omega-3 mastných kyselín dobre vie herečka Jennifer Aniston. Súčasťou jej jedálnička je veľké množstvo orechov, semien, repkového oleja a čerstvých rýb. Behom týždňa si dopraje niekoľko porcií týchto potravín.

Cvičenie podľa Madonny

Niet lepšej zbrane na celulitídu ako pravidelné cvičenie. V kombinácii so zdravou stravou máte boj takmer vyhratý! Vďaka pravidelnému pohybu spaľujete nielen kalórie, ale zlepšíte si krvný obeh i lymfatickú drenáž, ktorá odvádza toxíny preč z buniek. Madonna či Cameron Diaz by žiadnom prípade nedali celulitíde ani tú najmenšiu šancu! Obe cvičia crossfit, čo je kombinácia skákania, posilňovania a cvikov s loptou. Celulitídu porazíte raketovou rýchlosťou! Nič sa však nemá preháňať. Žilnaté ruky a šľachovité telo Madonny ako výsledok každodennej driny v posilňovni nevyzerá pekne. Stačí, ak sa budete venovať cvičeniu 3-4-krát do týždňa a výsledky na seba nenechajú dlho čakať!

Peeling podľa Charlize Theron

Ak zdravú stravu a pravidelné cvičenie skombinujte so starostlivosťou o pokožku, celulitíde "dáte na frak"! Oplatí sa venovať čas okrem vnútornej starostlivosti aj tej vonkajšej. Vyberajte si peelingy a spevňujúce krémy, ktoré ponúkajú lekárne. Herečka Charlize Theron nedá dopustiť na kávový peeling. Dvakrát do týždňa si masíruje navlhčenú pokožku kávovými bôbmi v postihnutých oblastiach niekoľko minút a potom opláchne.

Rada na záver

Skúste sa čo najviac vyhýbať príjmu toxínov, ktoré sú hlavnými spúšťačmi celulitídy. Preto obmedzte alkohol, cigarety, sladkosti, mastné jedlá, kávu a čierny čaj.   

Nezabúdajte, že celulitídy sa nezbavíte za týždeň. Môže sa stať, že boj s ňou bude dlhší ako ste si predstavovali. Bohužiaľ, niektoré ženy nakoniec boj s ňou úplne nevyhrajú, no aspoň zmiernia príznaky. Ak sa budete zdravo stravovať, pravidelne hýbať a masírovať si pokožku spevňujúcimi krémami, ste na dobrej ceste! 

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9