Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Zbavte sa sami bolesti zubov: Behom niekoľkých minút obrovská úľava!

Bolesti zubov sú veľmi nepríjemné, nepodceňujte návštevu zubára.
Bolesti zubov sú veľmi nepríjemné, nepodceňujte návštevu zubára. (Zdroj: thinkstock.com)

Hoci je zub malou časťou tela, keď bolí, dá to patrične najavo. Skôr než siahnete po liekoch od bolesti, skúste iné spôsoby, ako s boľavými zubmi zabojovať. Toto zaberá okamžite!

Žiadna bolesť neprejde len tak sama od seba a pri zuboch to platí dvojnásobne. Netreba podliehať hneď panike. Stres a nepokoj sa totiž prejavia ešte väčšou bolesťou. Nemáte možnosť ísť k zubárovi? Skúste všetky možné metódy zbavenia sa bolesti aspoň dočasne. Nezabúdajte však na to, že bolesť je symptóm, potlačenie problém nerieši.

Teplá voda a soľ

Na prípravu tohto domáceho lieku potrebujete jednu polievkovú lyžicu soli a jeden pohár teplej vody. Prepláchnite si touto zmesou ústnu dutinu. V priebehu chvíľky opuch i bolesť ustúpia.

Soľ a korenie

V liečbe zubov sú úžasné soľ a korenie vďaka svojim antibakteriálnym vlastnostiam. Vyrobte si z nich zubnú pastu! Zmiešajte tieto dve zložky - rovnaké množstvo soli a korenie s malým množstvom vody. Následne zmes naneste na zuby a nechajte niekoľko minút pôsobiť. Vypláchnite ústa vodou.

Ľadové kocky

Ani neviete, aký poklad skrývate v mrazničke! Ľadové kocky sú účinnými pomocníkmi, ako zatočiť so zubnou bolesťou. Rozdrvte kocku ľadu a priložte si ju na tvár alebo priamo držte ľad v ústach. Pri silných bolestiach pomôže výplach úst ľadovou vodou.

Čajové vrecúška

Skvelé nielen na zahriatie. Čajové vrecúška patria síce do vody, no oceníte aj ich účinky na bolesť a opuch zubov. Môžu za to prospešné látky, ktoré obsahujú.


Prečo by sme nemali vodu opakovane prevariť? Pozrite sa, čo sa stane!


Cesnak

Zmiešajte jednu polievkovú lyžicu soli s jednou polievkovou lyžicou cesnakového prášku alebo strúčikom cesnaku. Zmes naneste na zub, ktorý vás bolí. Ak chcete, aby mal tento domáci liek čo najlepšie výsledky, opakujte tento postup v priebehu niekoľkých dní. Pre väčšiu účinnosť môžete strúčiky cesnaku priamo žuť. Už po prvej procedúre pocítite úľavu!

Klinčeky

Vyrobte si ústnu vodu, ktorá vás zbaví nepríjemnej bolesti! Do pohára vody pridajte pár kvapiek klinčekového oleja a prepláchnite ústa.

Zázvor

Kúsok zázvoru namočte do pohára a nechajte chvíľku postáť. Použite túto vodu ako kloktadlo.

Cibuľa

Cibuľa je výnimočná svojimi silnými a účinnými antimikrobiálnymi a antiseptickými vlastnosťami, preto je skvelá na bolesti zubov. Žujte cibuľu niekoľko minút a sami budete prekvapení jej účinkami.

Kurkuma

Aby ste mali po ruke účinnú pastu, zmiešajte niekoľko kvapiek horčicového oleja a pol lyžičky kurkumy. Naneste na boľavý zub a nechajte pôsobiť 15 minút. Potom vypľujte. Ak chcete, aby sa bolesť úplne stratila, opakujte túto liečbu.

Akupresúra

Je dokázané, že tlak na bod medzi ukazovákom a palcom pomáha bojovať proti bolesti zubov. Taktiež medzi hornou perou a nosom a na zadnej strane ušných lalôčikov máme takéto miesto. Tlačte na ne desať sekúnd a potom uvoľnite. Opakujte procedúru niekoľkokrát podľa potreby.

Zuby sa neozývajú len tak. Za nepríjemným signálom sa môže skrývať nejaký problém v podobe kazu, infekcie či zápalu ďasien alebo odhalený zubný kŕčok. Hoci uvedené tipy potlačia nepríjemnú bolesť, sú len dočasným riešením, ako pocítiť úľavu. Hlavné je zájsť za zubárom, ktorý vás problém dá úplne do poriadku.

Čítajte tiež: Večerné nájazdy na chladničku povolené: Toto si môžete dopriať bez obáv z priberania!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9